12.motoriserade skyttebataljon söker Gruppchef och Soldater (GSS-K) till STAB/TROSSPLUTON

Om tjänsten

12. motoriserade skyttebataljonen är ett krigsförband specialiserat på strid i skog och stadsmiljö. Bataljonen verkar både nationellt och internationellt. Närheten till Stockholm och den stadsmiljö som finns där präglar förbandets träning. Bataljonen förflyttar sig med hjälp av pansarterrängbilar, lastbilar och till fots.

Sökande enhet
Stab/Tross-pluton vid 120.kompaniet/12.motoriserade skyttebataljonen innehåller en ledningsgrupp, en trossgrupp och en driftstödsgrupp. Plutonens uppgift är att understödja kompaniet med förnödenheter och teknisk tjänst.
Vi söker nu en ledningsgruppchef (OR5) samt lednings- och trossoldater samt mekaniker till plutonen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Beroende på befattning är tjänsten kopplad mot samband och ledning som stöd till kompanichefen, eller mot hantering av förnödenheter och teknisk tjänst till kompaniet. Som soldat på plutonen kommer du framföra gruppens fordon under skiftande terrängförhållanden och kunna genomföra korrekt lastsäkring och underhåll.

Ledningsgruppens uppgift är att upprätta samband och ledningsmöjligheter till kompanichefen. En soldat vid ledningsgruppen kommer att arbeta nära kompanichefen och kompaniledningen och är ofta, av naturliga skäl, väl införstådda i bataljonens aktuella läge.
Trossgruppen agerar i huvudsak enskilt när denne utgår för lastning eller leverans av förnödenheter vilket ställer särskilda krav och förväntningar på dig som trossoldat att vara driven, noggrann, och initiativtagande.
DS-gruppen är en skadeklassnings- och reperationsresurs. Som mekaniker vid DS-gruppen skall du kunna skadeklassa och genomföra mindre reperationer på kompaniets, och i särskilda fall bataljonens, materiel; såsom elverk, fordon-, samband-, och vapensystem.

Krav för anställning:

-  Genomförd GMU/GU/värnplikt, med godkänt resultat.

-  Uppfyller bataljonens fyskrav

-  B-körkort.

Meriterande kvalifikationer: 

-  Tidigare tjänstgöring som lednings-, trossoldat, eller mekaniker.

-  ADR-utbildning, BVKF, IFTEX.

-  C-körkort, CE-körkort.

-  Militära förarbevis, främst: TGB16, TGB17, tung lastbil,tungt släp.

-  Truckkort.

-  Utbildning i relevanta vapen- och sambandssystem.

-  Utbildning teknisk grundkurs markmekanik, soldatburna vapen, okonventionella rep.-metoder, singalmekanik.

-  Andra relevant militära/civila kunskaper och utbildningar (ex. skyddsvakt/sjukvård/språk).

Vem är du?
Du som soldat är lättlärd, disciplinerad, initiativtagande och tål en hög arbetsbelastning. Du har en god förmåga till tempoväxling.

Upplysningar om tjänsten:
Tjänsten är en visstidsanställning på 8 år med möjlighet till förlängning till maximalt 12 år. Vi tillämpar 6 månaders provanställning om du ej varit anställd vid FM tidigare.
Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att genomgå en säkerhetsintervju, intervju med personal från förbandet, och fysiska tester.

Tillträde: Från V740. Möjlighet till annat datum finns.

Lön: Individuell lönesättning enligt avtal.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Lt Dan Lundquist, 0721-888 164, Chef Stab/tross-pluton.
1.serg Emil Sätterström, 073-542 77 33, Stf Chef Stab/tross-pluton.

Fackliga representanter

OFR/O Johan Hamlin
OFR/S Madelene Daleo
SACO/Försvar Catarina Malmrot
SEKO Thomas Klasson

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 08-584 540 00

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2017-08-04

Ansökanbör minst innehålla:

 • Personligt brev
 • CV
 • Minst två referenser

Vid möjlighet bifoga även:

 • Senaste resultat FM FYSS samt datum för testtillfälle
 • Giltighet på eventuellt skyddsvaktbevis

 Intervjuer och fystester genomförs 2017-08-19

 Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 juni 2017
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-08-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan