IT-tekniker mot användarstöd

Om tjänsten


Vi söker härmed en IT-tekniker till FMTIS Genomförandeavdelning (GA) Haninge, som är en avdelning med ca 30 anställda lokaliserad i Berga, Haninge garnison. Avdelningens huvuduppgift är inriktad mot drift, underhåll, installationer samt modifieringar av totalförsvaretsanläggningar, system och utrustningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med ärenden som inkommer via vårt ärendehanteringssystem. Självständigt genomföra underhåll och driftsättning av IT-materiel. Arbeta med ärenden i form av IT-beställningar, felsökning, problemlösning och via ärendehanteringssystem med tillhörande materielredovisning. Samverka med kunder och leverantörer samt ge stöd vid tekniska frågeställningar. Revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten. Genomföra proaktiva driftuppgifter.

Kvalifikationer
• Gymnasial utbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren
• Goda kunskaper om Windows klient och server
• Grundläggande förståelse för begrepp och funktioner inom nätverk
• God förmåga att på svenska och engelska uttrycka sig i tal och skrift
• Stor vana att arbeta med IT-baserade system
• B- körkort

Meriterande
• Yrkeserfarenhet inom området
• Certifierad inom ITIL eller erfarenhet av ramverket
• Kunskaper och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system
• Genomförd värnplikt/GMU samt utlandstjänstgöring

Personliga egenskaper
För att klara tjänsten krävs det att du är serviceinriktad, öppen och social med god analytisk förmåga att utföra uppgifter självständigt med hög kvalitet likväl som att kunna arbeta i grupp. Kompletterande utbildning för specifika system sker i Försvarsmaktens regi. Det kan förekomma uppgifter i arbetet som ställer krav på din fysik. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
På avdelningen finns många manliga medarbetare och vi arbetar därför för en ökad mångfald och könsfördelning, vi ser därför gärna kvinnliga sökande.
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.
Arbetsort: Berga Hårsfjärden, Stockholm
Obekväm arbetstid samt resor nationellt och internationellt kan förekomma.
Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Roland Telin eller driftingenjör Thomas Lindberg som nås via växeln på 010-823 30 00. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Lena Andrén, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är SACO Mika Laitanen, OFR/S Clarence Arnstedt, OFR/O Håkan Larsson samt för SEKO Hans Monthan. Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-27. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 juni 2017
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan