Medarbetare för Service Level Management

Om tjänsten


FMTIS ansvarar för FM tekniska ledningssystemstruktur. FMTIS är ett ständigt insatt insatsförband och nyttjas i hela beredskapstrappan både nationellt och internationellt. FMTIS har uppdraget att ansvara och leda/-genomföra drift samt underhåll av FM Ledningssystem. Staben är Chefen FMTIS stöd i ledning och styrning av förbandet. Staben finns grupperad i Örebro och Enköping. FMTIS stab är indelad enligt NATO Joint Forces-modell med funktionerna J0-J9. Den utlysta tjänsten som medarbetare till SLM är placerad på FMTIS J5, Planeringsavdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du lyder under planeringschefen och arbetar tillsammans med ett arbetslag i förbandets SLM-funktion med att samordna och planera FMTIS uppgifter och uppdrag för att säkerställa förbandets stöd till övriga delar av Försvarsmakten inom Ledningsområdet. Du stödjer avdelningen och förbandsledningen med samverkan med andra delar av FM och med samordning internt FMTIS samt med sakkunskap i egna beredningsarbeten. Du leder eller deltar även i projekt inom Försvarsmakten.

Kvalifikationer
Du skall ha mycket goda kunskaper om FM ledningssystem och goda kunskaper om FM organisation, vårt arbetssätt och våra processer.
Du har förmåga att leda arbetsgrupper i projektform.
Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Du har mycket goda IT-kunskaper.
Vi söker en specialistofficer OR 8 men accepterar ansökningar från andra kategorier då det kravet kan komma att ändras.

Meriterande
Kompetens avseende verksamhetsledning inom FM.
Kompetens avseende FM IT- och materielprocesser.
God kunskap i FM stödsystem.

Personliga egenskaper
Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att samarbeta med andra och en god förmåga att planera, genomföra och slutföra ditt arbete. Du är analytisk, strukturerad och besitter en mycket god förmåga att anpassa dig till nya arbetsuppgifter. Det är naturligt för dig att följa Försvarsmaktens ledarskap och värdegrund där föredöme, stöd och delaktighet är ledstjärnor.

Övrigt
Önskvärt tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.
Arbetsort: Örebro.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschefen Johan Strömquist och SLM Erik Gavlefors.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är för SACO Mika Laitanen, OFR/S Clarence Arnstedt, OFR/O Håkan Larsson samt för SEKO Hans Monthan. Samtliga personer nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-06.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 juni 2017
  • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan