IT-chef

Om tjänsten


Stabsenheten stödjer och skapar förutsättningar för chefen FMUndSäkC och centrumet i övrigt att planera, genomföra och följa upp dess verksamhet. Förutom stödfunktioner som HR-, Säk-, Ek-, IT-, Komm-, Prod- och Logistikfunktioner finns även vaktmästar- och sekreterarstöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
I din roll som IT-chef leder du IT/J6-verksamheten vid FMUndSäkC. Huvudsakliga ansvarsområden för befattningen är att sammanhålla IT-tjänsten/-verksamheten mot MSK Ledsyst och FMTIS så den sker i balans med verksamhetens krav och behov. Att sammanhålla dokumentation av IT-verksamhetens bedrivande och tillse att regler och riktlinjer avseende sakområde IS/IT och informationsinfrastruktur efterlevs. Du kommer även att arbeta med att vidmakthålla och säkerställa att det finns Funktionsansvariga (FA) för respektive IT-system vid centrumet. Du kommer att ansvara för att sammanhålla IT-behörighetsadministrationen, licens- och mediahantering och inventering av IT-materiel samt inventera användares behov av samt samordna IT-utbildning. I dina arbetsuppgifter ingår även att stödja vid ackrediteringsärenden samt stödja INFRA-samordnaren avseende garnisonens krav på utveckling och utbyggnad av nätverk (fastighetsnät, stomnät m m).

Kvalifikationer:
Du har högskoleexamen inom IT alternativt likvärdig kompetens inhämtad på annat sätt samt erfarenhet av IT-arbete på ledningsnivå. Du innehar B-körkort.

Meriterande:
Erfarenhet av IT-projektarbete samt stabsarbete ar meriterande. Andra meriterande erfarenheter är om du arbetat med försvarsmaktens administrativa stödsystem eller utlandsstjänstgöring i Försvarsmakten.

Personliga egenskaper:
För att kunna verka i rollen som IT-chef krävs det att du är noggrann och har god struktur i ditt arbete samt att du som person har en god samarbetsförmåga. Du är driven och självgående med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Ett krav för befattningen är hög integritet samt en mycket god förmåga att kommunicera. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde:snarast dock senast 171101
Befattningsnivå: Civil

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Torbjörn Höök, chef stabsenheten, 018-19 65 50
Jeanette Borén, chef HR, 018-19 65 03

Fackliga representanter:
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Per Gustafson, tel 018-19 67 81
SEKO: Mari-Ann Larsson, 018-19 67 76
Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-13. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande under ansökningstiden. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 juni 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FM Underrättelse- och säkerhetscentrum Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan