Gruppchef OF1 Radio- och radiolänkpluton.

Om tjänsten

Är du intresserad av teknik? Gillar du att variation i ditt arbete och att se nya platser? Ta i så fall tillfället i akt att bli en del av ett av Försvarsmaktens viktigaste insatsförband som löser uppgift året runt, dygnet runt! Rörligt Radar- och Radiokompani söker nu gruppchef till Radio- och radiolänkpluton.

Sökande enhet:

En del av Strilbataljonen är Rörligt Radar- och radiokompani. Kompaniets uppgift är att förtäta, komplettera och ersätta delar av befintlig infrastruktur för flygradio och radar med transportabla och rörliga system.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som gruppchef på Radio- och radiolänkpluton leder du en av plutonens grupper, såväl i det dagliga arbetet som vid övning och insats. Plutonens huvuduppgift är att upprätta transportabla flygradiosystem samt radiolänk. Grupperna arbetar autonomt över stora ytor, vilket ställer krav på såväl initiativkraft och ansvarskänsla som på din förmåga att fatta beslut. Utöver det ordinarie arbetet i tjänsten kan du komma att få mer ansvarsfulla uppgifter, såsom utvecklingsfrågor inom exempelvis taktik.

Befattningen är ett insteg mot högre befattningar inom kompaniet och bataljonen, i första hand plutonchef på någon av plutonerna.

Arbetsuppgifterna kan komma att anpassas till den sökande.

Krav:

OP Ledning, OP Militärteknik eller motsvarande kompetens.

Vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Meriterande:

Erfarenhet av att leda personal och verksamhet upp till grupps storlek.
Erfarenhet av små förband som rör sig över stora ytor.

Tidigare tjänstgöring vid ledningsförband.
Körkort CE.

Personliga egenskaper:

Vi söker en person som kan stärka vårt engagerade team. Du har en positiv människosyn, ser möjligheter och vill utveckla din funktion mot ett gemensamt mål. Du är trygg i ditt hantverk både i fält och i kontorsmiljö och lär dig gärna mer om de tekniska systemens förutsättningar. Vidare delar du gärna dina erfarenheter i beslutsprocessen och står bakom fattade beslut. Slutligen har du god samarbetsförmåga och även till självständigt arbete, du har en hög säkerhetsmedvetenhet och är beredd att vidarutveckla dig inom tjänstens kompetensområden.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Upplysningar om tjänsten lämnas av plutonchef Andreas Johansson efter att ansökningstiden har gått ut. Detta på grund av semester.

Kontaktuppgifter: Tel 070-291 74 37, andreas.x.johansson@mil.se.

Fackliga representanter:

OFR/O Ärna Peter Oscarsson 018-19 63 68  

Övrigt:

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast efter överenskommelse  

Befattningsnivå: OF1

Tjänstgöringsform: Heltid, 2 års tidsbegränsad anställning, med goda möjligheter till tillsvidareanställning.

Primär målgrupp: Yrkesofficer

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 170806. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker denna befattning. Intervjuer kommer att genomföras löpande under ansökningstiden.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 juni 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan