Sambandstekniker OR6/7 Radio- och radiolänkpluton.

Om tjänsten

Är du intresserad av teknik? Gillar du att variation i ditt arbete och att se nya platser? Ta i så fall tillfället i akt att bli en del av ett av Försvarsmaktens viktigaste insatsförband som löser uppgift året runt, dygnet runt! Rörligt Radar- och Radiokompani söker nu sambandstekniker till Radio- och radiolänkpluton.

Sökande enhet:

Rörligt Radar- och radiokompani är en del av 161. Strilbataljonen. Kompaniets uppgift är att förtäta, komplettera och ersätta delar av befintlig infrastruktur för flygradio och radar med transportabla och rörliga system.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Plutonens huvuduppgift är att upprätta transportabla flygradiosystem samt radiolänk.

Radiogrupperna kör tunga fordon, teknisk materiel och arbetar självständigt över hela Sveriges yta. Gruppen består i huvudsak av specialistofficerare samt några soldater.

Som sambandstekniker har du goda kunskaper inom flygradiosystem, radiolänk samt höghöjdsarbete. Du har möjlighet att med tiden och utökad kompetens kliva upp som ställföreträdande gruppchef eller gruppchef.  

Om du idag saknar de utbildningar och den erfarenhet som krävs för att arbeta med systemen kommer du att utbildas efter anställning.Arbetsuppgifterna kan komma att anpassas till den sökande utefter tidigare erfarenhet och intresse.

Krav:

Specialistofficersutbildning(SOU)

Vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Meriterande:

SOU Ledning/Samband eller motsvarande kompetens.

Erfarenhet av radio och radiolänk system, höghöjdsarbeten.

Tidigare tjänstgöring vid ledningsförband.
Körkort CE.

Personliga egenskaper:

Vi söker en person som kan stärka vårt engagerade team. Du har en positiv människosyn, ser möjligheter och vill utveckla din funktion mot ett gemensamt mål. Du delar gärna dina erfarenheter i beslutsprocessen och står bakom fattade beslut. Vidare har du god samarbetsförmåga och är beredd att vidarutveckla dig inom tjänstens kompetensområden.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Upplysningar om tjänsten lämnas av plutonchef Andreas Johansson efter att ansökningstiden har gått ut. Detta på grund av semester.

Kontaktuppgifter: Tel 070-291 74 37, andreas.x.johansson@mil.se.

Fackliga representanter:

OFR/O Ärna Peter Oscarsson 018-19 63 68  

Övrigt:

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast efter överenskommelse  

Befattningsnivå: OR6/7

Tjänstgöringsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Primär målgrupp: Specialistofficer

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 170806. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker denna befattning. Intervjuer kommer att genomföras löpande under ansökningstiden.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 juni 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan