Soldat på Radio och radiolänkpluton

Om tjänsten

Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga genom att arbeta med radiokedjan där bl.a. höghöjdsarbete tunga fordon förekommer?

Sökande enhet:

Rörligt Radar- och radiokompani är en del av 161. Strilbataljonen. Kompaniets uppgift är att förtäta, komplettera och ersätta delar av befintlig infrastruktur för flygradio och radar med transportabla och rörliga system.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Plutonens huvuduppgift är att upprätta transportabla flygradiosystem samt radiolänk.

Radiogrupperna kör tunga fordon, nyttjar teknisk materiel och arbetar självständigt över hela Sveriges yta. Gruppen består i huvudsak av specialistofficerare samt några soldater.

Som soldat blir du grundutbildad i att klättra i master och torn, köra tunga fordon och handha elverk. Det är inom dessa områden du löser din huvuduppgift. Med tiden utvecklar du dina kompetensområden med bl.a. fler fordonstyper, fler master, arbete på tak, fler vapentyper och sprängtjänst. För viss personal är även utbildning till stridssjukvårdare l.

Det finns möjlighet att stanna på OR3-nivå, men också att genomföra OR4- och OR5-utbildning för de som är intresserade, har kompetensen och erfarenheten. Kanske har du som mål att läsa vidare mot specialistofficer och arbeta med oss?

Den dagliga verksamheten bedrivs i huvudsak i Uppsala, men du verkar även på fältet från södraste Skåne till nordligaste Lappland på en förberedd- eller oförberedd upprättandeplats. Arbetsmiljön och arbetsuppgifterna är varierande - allt ifrån höghöjdsarbeten till vård och felsökning på fordon och elverk.

Krav:

Genomförd GMU med bedömningen godkänd och lämplig alt värnplikt med betygen J-5-5

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Meriterande, ej krav:

Erfarenhet av att som soldat verkat på ledningsförband
Erfarenhet av arbete i grupp

Körkort B

Körkort CE

Personliga egenskaper:

Vi söker en person som kan stärka vårt engagerade team. Du har en positiv människosyn, ser möjligheter och vill utveckla din funktion mot ett gemensamt mål. Du delar gärna dina erfarenheter i beslutsprocessen och står bakom fattade beslut. Vidare har du god samarbetsförmåga och är beredd att vidarutveckla dig inom tjänstens kompetensområden.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Upplysningar om tjänsten lämnas av plutonchefen Andreas Johansson efter att ansökningstiden har gått ut. Detta på grund av semester.

Kontaktuppgifter: Tel 070-291 74 37, andreas.x.johansson@mil.se.

Fackliga representanter:

OFR/O Ärna Peter Oscarsson 018-196368  

Övrigt:

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast efter överenskommelse  

Befattningsnivå: OR 1/3

Tjänstgöringsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Primär målgrupp: Soldat

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 170806. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker denna befattning.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 juni 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan