Veterinär till avelsavdelningen

Om tjänsten


Försvarsmaktens hundtjänstenhet (FHTE) tillhör Livgardet och avlar samt dresserar tjänstehundar för sök- och patrulltjänst. FHTE har i uppdrag att utveckla hundtjänsten och att förse Försvarsmaktens krigsförband med hundar som motsvarar Försvarsmaktens högt ställda krav. Tillsammans med hundförare utbildas tjänstehundarna för uppdrag i krigsorganisationen, både nationellt och internationellt. Just nu söker vi en kvalificerad veterinär med placering vid FHTE och dess avelsavdelning i Sollefteå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten omfattar både veterinärvård och rådgivning av tjänstehundar såväl som stöd vid planering och rådgivning vid avel inom FHTE.
Smittskyddsansvarig vid Avelsavdelning.
Lämna stöd till FM förband med veterinärmedicinsk rådgivning.
Genomför veterinärmedicinsk konsultation och behandling av FM tjänstehundar.
Planering och genomförande av profylaktisk behandling av FM tjänstehundar.
Lämna stöd avseende veterinärmedicinsk rådgivning samt utarbeta hänvisning åt förband, skola eller centra med hundverksamhet.
Lämna stöd avseende veterinärmedicinsk rådgivning samt utarbeta hänvisning åt hemförlovade hundekipage samt fodervärdar.
Lämna veterinärmedicinsk stöd inför och vid insatser och militära operationer såväl nationellt som internationellt även gällande preventiv medicin.
Vid behov utfärda EU-pass till FM hundar.
Delta i FM veterinärmöten.
Beredd stödja andra myndigheter i veterinärtjänst.

Kvalifikationer
Veterinärhögskola, Leg. Veterinär.
Specialist i hundens och kattens sjukdomar eller motsv. kompetens.
B-Körkort.
Dokumenterad yrkesmässigt arbete med hund.
God datavana, Microsoft Excel och Word.

Meriterande
Erfarenhet som lärare alt. föreläsare inom djursjukvård.
Erfarenhet av bilddiagnostik (radiologi).
Kunskap om journal datasystem Sanimalis.
Internationell erfarenhet av tjänstehundsverksamhet.
Genomförd värnplikt eller annan tjänstgöring inom Försvarsmakten

Personliga egenskaper
Vi förutsätter att du är en kommunikativ och omdömesgill person som har lätt för att samarbeta med andra. Du är prestigelös och har en god analytisk förmåga. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde snarast efter överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.
Tjänsten omfattar 100 % tjänstgöring. 
Arbetstider enligt schema mellan 07.00-20.00. Normalt 40 timmars arbetsvecka. Jourtjänstgöring kan förekomma. En del av tjänsten såsom lämplighetstester, övningar och utbildningar genomförs på andra platser i landet vilket innebär att tjänsteresor förekommer.

Upplysningar om tjänsten lämnas av
Tjf Chef Avelsavdelningen FHTE, Lars Åhman, 0620-810 17. 

Facklig företrädare

OFR/O-Johan Hamlin, SACO- Catarina Malmrot, SEKO-Thomas Klasson, OFR/S-Madeleine Daleo samtliga nås via vxl.nr 08-584 540 00

Sista ansökningsdag: 2017-08-20. Bifoga förutom ditt personliga brev samt CV även namn på två referenter. Ansökningshandlingar återsänds ej.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 juni 2017
  • Plats: Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan