Kurschef med jämställdhet- och jämlikhets- kompetens

Om tjänsten


Vi vill bli fler! Vill du komplettera vårt lag och bidra till utveckling och genomförande av utbildningar inom management i Försvarsmakten? Då kan du vara rätt person för oss!

Du som vill arbeta på ManE tycker om att jobba med utbildning och allt vad det innebär i kontakten med kursdeltagare och föreläsare; planering, administration, genomförande och utvärdering av utbildningar. Du är beredd att göra vad som krävs för att kursdeltagaren ska få en så bra utbildning som möjligt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inledningsvis att utveckla Försvarsmaktens Gender Coach-program.
Administrera och genomföra befintliga utbildningar för chefer, specialister och medarbetare, med hjälp av interna och externa resurser.
Kvalitetssäkra egen verksamhet mot uppsatta krav och kvalitetskriterier.
Utveckla befintliga och nya utbildningar utifrån Försvarsmaktens behov och krav för insats och produktion.
Bedriva omvärldsbevakning och driva förändringsarbeten inom eget och enhetens verksamhetsområde.
Samarbeta med uppdragsgivare samt interna och externa aktörer.

Vi ser att du i rollen som kurschef främst kommer att ansvara för Försvarsmaktens Gender Coach-program vilket är ett utbildningsprogram riktad mot myndighetens högre chefer. I rollen ingår även att kvalitetssäkra kurser mot uppsatta syften och lärandemål.

Kvalifikationer
Akademisk examen inom samhällsvetenskap eller motsvarande.
Dokumenterad erfarenhet av operativ projektledning eller motsvarande.
Dokumenterad erfarenhet av arbete med jämställdhets och/eller jämlikhetsfrågor.
Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
Akademisk examen inom genusvetenskap, mångfaldsstudier eller motsvarande likvärdig utbildning förvärvad på annat sätt.
Kunskap och erfarenhet av arbete med utbildningsfrågor.
Utbildning inom pedagogik.
Erfarenhet från arbete med chefsnätverk på högre ledningsnivå.
Erfarenhet av arbete med samordning, utveckling och administration och förmåga att arbeta i flera processer samtidigt.
Kunskap om Försvarsmakten som organisation och myndighetens ledning och styrning. 

Personliga egenskaper
Vi vill att du som söker tjänsten har stort intresse och gärna erfarenhet av arbete med utbildning. Då du kommer att samverka mycket med både interna och externa resurser krävs att du har en mycket god samarbetsförmåga och vilja att ta det gemensamma arbetet framåt, samtidigt som du kan arbeta självständigt och är drivande i de egna arbetsuppgifterna. Du är prestigelös och serviceinriktad. Detta för att skapa en bra lärandemiljö och för att ge kursdeltagaren en positiv upplevelse av utbildningen. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Gender Coach-programmet
Programmet syftar till att stärka jämställdhetsintegreringen och genomförande av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 i myndigheten genom förbättrad styrning och ledning på strategisk nivå. Programmet riktar sig till chefer på försvarsmaktsledningsnivå. De chefer som genomgått programmet ska ha erhållit ökad kompetens, förmåga och motivation i att jämställdhetsintegrera myndigheten, inom såväl nationell som internationell verksamhet. Programmet genomförs via seminarier och erfarenhetsutbyten mellan deltagarna.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Förfrågningar angående befattningen kan göras till: Tf C Avd 2 vid ManE, Eric Nyborg, telefon 070-857 48 79 alt Kurschef Likabehandling och Mångfald Hinke Linnér, telefon 0721-861475
Önskat tillträdesdatum
Snarast eller efter önskemål

Observera att kontaktpersonerna ovan är på semester mellan v28-32.

Fackliga kontaktpersoner
Kenneth Yttergren, OF Karlberg
Maria Back-Nilsson, SACO
Christer Norman, SEKO försvar
Stefan Ragnebrink, Försvarsförbundet
Samtliga nås via MHS Karlbergs växel: 08- 514 390 00. 

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-03. Din ansökan skall innehålla CV, personligt brev samt löneanspråk. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är rätt person för denna tjänst.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Försvarsmaktens utbildningsenhet, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 juni 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militärhögskolan-Karlberg (MHS-K) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-09-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan