Must söker stabsofficer till avdelningen för säkerhetsunderrättelsetjänst

Om tjänsten

Den militära säkerhetstjänsten (Must) leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid Must. Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid SÄKK arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer. Must Säkerhetsunderrättelseavdelning söker nu stabsofficerare för placering i avdelningsledningen.

Arbetsuppgifter
Du deltar under avdelningschefen i planeringen och ledningen av säkerhetsunderrättelseprocessen. Du kommer även att leda eller sammanhålla kontorsgemensamma arbeten eller projekt. Rollen innebär en hög grad av samverkan dels inom Must men även med övriga delar av Försvarsmaktens Högkvarter. Du kommer även att samverka med andra delar av Försvarsmakten och utvalda myndigheter inom tilldelat ansvarsområde.Vid behov ska du kunna delta och stödja andra sektioner inom avdelningen inom deras tilldelade ansvarsområden.

Kvalifikationer
- Goda kunskaper i underrättelse- och säkerhetstjänst
- Goda kunskaper i Word och Excel
- Goda kunskaper avseende stabsarbete
- Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
- God förmåga till problemlösning både enskilt och i grupp
- Körkort - B

Meriterande kvalifikationer
- Tjänstgöring i centrala eller regionala säkerhetstjänstbefattningar.
- Erfarenheter av arbete i IS UNDSÄK
- Erfarenhet av Försvarsmaktens IT- och ledningssystem
- Erfarenhet från internationell insats.
- Erfarenheter av arbete i stab med planerings- och analysfrågor.

Personliga egenskaper
Du kommer hantera stor mängd sekretessbelagd information vilket ställer mycket höga krav på din integritet. Säkerhetsunderrättelsearbetet är av naturen till del händelsestyrt vilket ställer krav på hög flexibilitet och en förmåga att även delta i praktiska arbeten utanför kontorsmiljön. Du är van att arbeta både självständigt och att leda tillfälligt sammansatta arbetsgrupper. Du är en driven person som levererar både snabbt och kvalitetssäkrat, även under pressade förhållanden. Du har god förmåga att självständigt analysera, planera, genomföra och pedagogiskt redovisa uppgifter. För att du ska trivas att arbeta i de olika arbetsgrupper som befattningen verkar inom är det av vikt att Du kan samarbeta, är kommunikativ, prestigelös och tydlig samt har lätt att skapa kontakter. I befattningen representerar Du inte bara avdelningen utan även säkerhetskontoret. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper

Övrigt
Tillsvidareanställning med 6 månaders provtjänstgöring. Arbetsort: Stockholm. Befattningen är militär i nivå OF-3.

Fackliga representanter
SACO/Försvar, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Arne Nilsson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Avdelningschef Matthias Landström, nås via växeln 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-31. Din ansökan ska innehålla CV och ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att Du motiverar varför Du är lämplig för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 augusti 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan