HR-chef vid Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS)

Om tjänsten

Som HR-chef ingår du i FMTS alla ledningsforum och rapporterar direkt till Förbandschefen. Du har ansvar för att integrera HR i verksamheten utifrån verksamhetens behov, där du genom god verksamhetskunskap maximerar HKV styrningar. Rollen som HR-chef är konsultativ och utvecklingsorienterad. Du företräder arbetsgivaren och förväntas agera i denna roll i alla situationer vilket kräver integritet och lojalitet. I rollen som HR-chef har du till din hjälp ett team av kompetenta, ambitiösa och glada medarbetare. Arbetet innebär operativ och strategisk nivå utifrån mål och uppdrag. I befattningen ingår också funktionsansvar gällande HR och Personaltjänst vilket betyder att du svarar för styrning och samordning och uppföljning av HR inom förbandet, både vad gäller interna och externa uppdrag. Riktlinjer för arbetet är myndighetens värdegrund, fastställda policys och riktlinjer samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten inom HR-området. Förbandet FMTS har samverkansavtal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Ansvarig för personalprocessen -förändringsledare inom HR-området
Stödjer konsultativt Förbandschef och Enhetschefer, i verksamhetsfrågor med fokus på personal
HR strategiska frågor – MÅL och utvecklingsplan
Kompetens- och personalförsörjning
Funktionsstyra HR i staben och i 1. Tekniska bataljon
Leder FMTS Personalförsörjningsnämnd
Ansvarig för förbandets lönebildning
Förhandlingschef

Vi söker dig som har:
Akademisk examen inom HR området eller motsvarande kompetenser som vi bedömer likvärdiga.
Erfarenhet från befattningar som HR-chef eller Personalchef, eller under minst 5 år arbetat med kvalificerat HR-arbete.
Erfarenhet som förhandlingsansvarig
Goda IT-kunskaper, gärna SAP

Kvalifikationer:
Du har erfarenhet av chefsbefattningar med personal/verksamhetsansvar
Du har erfarenhet av verksamhets- och förändringsledning
Du är van att utbilda inom HR-området
Erfarenhet av rekrytering och ledarskapsutveckling
Körkort B

Personliga egenskaper som vi efterfrågar: Befattningen kräver att du har goda ledaregenskaper, kan kommunicera (muntligt/skriftligt), motivera och ta beslut med hög intigritet. Är resultatorienterad samt driftig och har en hög leveransförmåga där du kan omsätta strategier och visioner i praktisk handling och resultat, men också innebär att du är flexibel i arbetet med att anpassa HR-frågorna till verksamhetsmålen utifrån centrala styrningar. Det är en fördel om du kan tänka nytt och se lösningar inom mandat. Du har ett lugnt och säkert framträdande med ett coachande förhållningsätt och en förmåga att motivera och bygga goda relationer internt i FM och externt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS): Är ett krigsförband vilket innebär att HR-chefen även är krigsplacerad och verkar i personaltjänst i hela beredskapsskalan. Du företräder arbetsgivaren och förväntas agera i denna roll i alla situationer vilket kräver integritet och lojalitet av dig som person. Som chef måste du vara ett föredöme och en aktiv företrädare av Försvarsmaktens värdegrund.

Övrigt: Befattningen HR-chef är en civil befattning med arbetsort Halmstad. Tjänsten är ett vikariat 171001-190930 med möjlighet till tillsvidare placering därefter. Tillträde efter överenskommelse, dock snarast. Befattningen kommer även att innebära tjänsteresor.

Din ansökan: Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. I ditt personliga brev ska du beskriva varför du passar för denna befattning. Löneanspråk lämnas i samband med urvalsprocessen. Välkommen med din ansökan senast 15 augusti 2017

Upplysningar av tjänsten kan lämnas av:
Marie Andersson, HR-chef 070-5251732.
Fackliga representanter: (kan nås via växeln 035-266 20 00) SACO: Nermina Dzanic, OFR-S: Roland Kramer, SEKO: Jörgen Stehn, OFR-O: Marie Meigård
Ansökan kan endast göras via Försvarsmaktens hemsida www.försvarsmakten.se


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juni 2017
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan