Instruktör (OR6-7) vid vård- och kirurgiplutonerna till Fältsjukhuset

Om tjänsten

Instruktör vid Vård- och Kirurgiplutonerna på heltid till Fältsjukhuset (OR6-7)

Om förbandet
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor. Från den 1 januari 2013 tillfördes två Sjukhuskompanier FömedC i Göteborg.

Fältsjukhuset
Fältsjukhuset ansvarar för att rekrytera, utbilda och utveckla 1. och 2.Sjukhuskompaniet. Ett sjukhuskompani består av en kompaniledning och 4 plutoner, dessa bemannas av såväl kontinuerlig som tidvis tjänstgörande personal.
Vid sjukhuskompaniet finns en vårdpluton med primärvårdsmottagning, vårdgrupper, apotek, tandläkarmottagning och ett laboratorium, samt en kirurgipluton med moduler för att omhänderta traumapatienter, operation och intensivvård samt en röntgenmodul och en sterilmodul. Vid plutonerna tjänstgör dagligen officerare, sjukvårdssoldater, läkare och sjuksköterskor samt ett stort antal tidvis anställda av olika profession.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Instruktörens har ansvar för att planera, koordinera och leda plutonsgemensam utbildning. Instruktören förväntas kunna utbilda i grundläggande soldatfärdigheter såväl som viss sjukvårdstjänst samt stötta den legitimerade personalen i medicinskt mer avancerad utbildning. Plutonsinstruktören innehar funktionsansvaret för markstridsområdet på plutonen och säkerställer att personalen har erfoderlig kompetens inom detta.

Kvalifikationer
-
Yrkesofficer (specialist eller taktisk)
- Skjutledare SUSA, lägst gruppnivå
- Utbildad stridssjukvårdare eller sjukvårdare
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska
- Godkänd läkarundersökning (testas vid intervju)
- Fysik enl Försvarsmaktens baskrav (FM FysS) (testas vid intervju)

Meriterande
-
Tidigare tjänstgöring vid sjukvårdsförband
- Utlandstjänstgöring i sjukvårdsenhet
- Instruktör stridssjukvårdare
- Instruktör i markstridsområdet

Personliga egenskaper
Du måste kunna arbeta i grupp men också självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Om du är en problemlösare med god analytisk förmåga är det en fördel. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Nivå: OR6-7
Typ av anställning: Tillsvidare
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Urval och intervjuer
Urval sker under v35. Intervjuer och tester kommer preliminärt att genomföras under v42-43 vid FömedC i Göteborg.

Upplysningar om tjänsten lämnas av
Fj Felix Dieckhoff, Plutonchef vårdpluton, felix.dieckhoff@mil.se
Kn Andreas Hansson, Plutonchef kirurgipluton, andreas.p.hansson@mil.se
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av Henning Rothman, Personalsektionen, tel: 070-964 84 17.

Fackliga representanter
SEKO: Lars Landén
SACO: Anders Jonsson
OF: Jonas Rynner
Samtliga nås via växeln: 031-692000

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-27


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 juni 2017
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan