Teknisk chef till Fältsjukhuset

Om tjänsten

Teknisk chef till Fältsjukhuset

Om förbandet
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor. Från den 1 januari 2013 tillfördes två Sjukhuskompanier FömedC i Göteborg.

Fältsjukhuset
Från den 1 januari 2016 gick 1. och 2. sjukhuskompaniet in i en gemensam produktionsorganisation i fredstid. Fältsjukhuset består av kompaniledning och fyra plutoner. Fältsjukhuset bemannas av såväl kontinuerligt som tidvis tjänstgörande personal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som teknisk chef samordnar och planerar du det förebyggande underhållet inom eget kompani. Detta innebär att du verkar som företrädare för teknisk tjänst. Rollen innebär ett ansvar att hålla kompaniets stående order uppdaterad enligt de regler och krav som ställs på Fältsjukhuset, samt stödja kompanichefen med upprätthållande av dessa. Du äger rätten att belägga materiel och system samt verksamhet med nyttjandebegränsningar eller användningsförbud för att förhindra risk för ohälsa. Som teknisk chef ansvarar du för att avvikelserapportering på kompaniets materielsystem. Du funktionsleder även den tekniska personalen på kompaniet.

Kvalifikationer
- spec.off med teknisk inriktning
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska
- Godkänd läkarundersökning (testas inför anställning)
- God fysik enligt FM baskrav (testas inför anställning)

Meriterande
-
Erfarenhet av teknisk tjänst i PRIO och LIFT
- Försvarsmaktens elektriska anläggning i fält, teknisk GK
- Erfarenhet av stabsarbete inom teknisk tjänst
- Erfarenhet av medicinteknisk utrustning
- Militär utlandstjänstgöring
- Erfarenhet av materielbehovsplanering

Personliga egenskaper
I rollen som teknisk chef bör du kunna arbeta självständigt och ta de kontakter som behövs för att samordna den tekniska tjänsten inom kompaniet. Rollen handlar mycket om att inspirera och motivera andra till att arbeta med förebyggande underhåll, det är därför viktigt att du har verksamhetsfokus, är kommunikativ och trivs med att skapa nya kontakter. Du måste ha en analytisk förmåga samt kunna uppmärksamma och agera på oförutsedda konsekvenser. Implementering innebär ofta utbildningssituationer vilket förutsätter att du kan förmedla budskap till åhörare som inte är insatta i området.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Nivå: OR 6-7
Typ av anställning Tillsvidareanställning
Arbetsort Göteborg
Tillträde Enl överenskommelse
Lön Individuell lönesättning

Urval och intervjuer
Urval sker under v35. Intervjuer och tester kommer preliminärt att genomföras under v42-43 vid FömedC i Göteborg. Slutligt urval sker preliminärt v45.

Upplysningar om tjänsten:
För specifika tekniska detaljer rörande tjänsten kontakta Teknisk chef Karin Kärrstrand, karin.karrstrand@mil.se
Övriga upplysningar lämnas av Robert Larsson personalsektionen, 0721-822324

Fackliga representanter
SEKO Lars Landén
SACO Anders Jonsson
OF Jonas Rynner
Samtliga nås via växeln 031-692000

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-27


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 juni 2017
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan