Sjukvårdare /GSS/K OR1-5)) vid vårdpluton till Fältsjukhuset

Om tjänsten

Sjukvårdare (GSS/K (OR1-5)) vid Vårdpluton på heltid på Fältsjukhuset

Om förbandet
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinsk verksamhet. Från den 1 januari 2013 tillfördes två Sjukhuskompanier FömedC i Göteborg.

Fältsjukhuset
Från den 1 januari 2016 gick 1. och 2. Sjukhuskompaniet in i en gemensam produktionsorganisation i fredstid. Fältsjukhuset består av kompaniledning och fyra plutoner. Fältsjukhuset bemannas av såväl kontinuerligt som tidvis tjänstgörande personal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Sjukvårdaren vid vårdplutonen tjänstgör vid både läkarmottagningen och vårdenheterna där inlagda patienter vårdas. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att bistå läkare och sjuksköterskor i vård- och behandlingsarbetet och kan liknas vid en undersköterskas uppgifter vid en civil vårdinrättning. Möjligheter för ett större patientansvar och autonomi följer med mer erfarenhet och kompetens hos sjukvårdaren.
Det vårdrelaterade arbetet förekommer främst när sjukhuset är upprättat och ett större ansvar tillkommer i det dagliga arbetet vid förbandet. Vardagen präglas av utbildning för egen kompetens och till stor del av materieltjänst för att säkerställa en hög tillgänglighet på plutonens utrustning.
Praktik vid civila sjukvårdsinrättningar är en viktig del av sjukvårdarens kompetensutveckling och sjukhuskompaniet lägger stor vikt vid att praktikperioder planeras och genomförs flera gånger per år.

Kvalifikationer
Genomförd GU eller värnplikt
Utbildad sjukvårdare
Gdkänd läkarundersökning (testas vid intervju)
Fysik enl Försvarsmaktens baskrav (FM FysS) (testas vid intervju)

Meriterande
Tidigare tjänstgöring vid sjukvårdsförband
Utlandstjänstgöring i sjukvårdsenhet
Tidigare arbete inom civil hälso- och sjukvård
Utbildad stridssjukvårdare
C-kort
Truckförarbevis

Personliga egenskaper
Du måste kunna arbeta i grupp men också självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du kan hantera att arbeta och bo i fältlika förhållanden. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Nivå: OR1-5
Typ av anställning: Tillsvidare
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Urval och intervjuer
Urval sker under v35. Intervjuer och tester kommer preliminärt att genomföras under v42-43 vid Försvarsmedicincentrum (FömedC) i Göteborg. Slutligt urval sker preliminärt v45.

Upplysningar om tjänsten lämnas av
Fj Felix Dieckhoff, Plutonchef, felix.dieckhoff@mil.se, 070-8616323.
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av Henning Rothman, Personalsektionen, tel: 070-964 84 17.

Fackliga representanter
SEKO: Lars Landén
SACO: Anders Jonsson
Officersförbundet: Jonas Rynner
Samtliga nås via växeln: 031-692000

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-27


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 juni 2017
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan