Kvartermästare (OR6-7) vid Fältsjukhuset

Om tjänsten

Kvartermästare (OR6-7) vid S4 på heltid till Fältsjukhuset

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor. Från den 1 januari 2013 tillfördes två Sjukhuskompanier FömedC i Göteborg.

Fältsjukhuset
Från den 1 januari 2016 gick 1. och 2. Sjukhuskompaniet in i en gemensam produktionsorganisation i fredstid. Fältsjukhuset består i dagsläget av kompaniledning och tre plutoner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Till vardags i fredsorganisationen kommer arbetsuppgifterna att vara av varierande karaktär där du kommer att få stödja med de arbetsuppgifter som Fältsjukhuset ska genomföra. Du ingår i S4-funktionen som leds utav stabschefen tillsammans med en sektionschef. Sektionens arbetsuppgifter är bland annat att ansvara för kompaniets materiel, förnödenhetsförsörjning, fortifikationstjänst.

I krigsorganisationen ingår kompanikvartermästaren i kompaniets chefsgrupp. I rollen leder du och följer upp funktioner vid kompaniet samt stödjer chefen med underlag för stridsvärdesrapportering och förnödenhetsläget. Kvartermästaren ansvarar för materielflödet till och från kompaniet och därför är det av stor vikt att känna till logistikens stabs- och trossvägar. Ett annat ansvarsområde är inventeringsansvaret. I arbetsuppgifterna ingår att hantera Försvarsmaktens digitala stödsystem PRIO. Du tjänstgör i din ordinarie krigsbefattning vid FM övningar.

Kvalifikationer: 

 • Specialist- eller officersexamen med inriktning logistik

Meriterande kvalifikationer:

 • Tjänstgjort som kompanikvartermästare

 • Genomförd kurs Logistik grunder kompani och Logistik insatsplutonchef

 • Erfarenhet av logistik vid insats

 • C-körkort

 • Utbildning i system PRIO

 • Erfarenhet av Försvarsmaktens sjukvårdssystem

Personliga egenskaper
Du har förmåga att arbeta såväl självständigt som i team. Du är strukturerad, flexibel och ordningsam samt har en hög egen drivkraft. Du har ett professionellt förhållningssätt till din omgivning, integritet och stor social kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Nivå: OR6-7
Typ av anställning: Tillsvidare
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell

Urval och intervjuer
Urval sker under v35. Intervjuer och tester kommer preliminärt att genomföras under v42-43 vid Försvarsmedicincentrum (FömedC) i Göteborg. Slutligt urval sker preliminärt v45.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Karin Kärrstrand TC , via e-post Karin.karrstrand@mil.se.
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av Robert Larsson, Personalsektionen, tel: 0721 81 23 24

Fackliga representanter
SEKO: Lars Landén
SACO: Anders Jonsson
Officersförbundet: Jonas Rynner
Samtliga nås via växeln: 031-692000

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-27


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 juni 2017
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-08-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan