Systemingenjör IT sökes till Systemenheten

Om tjänsten


Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att delta i utvecklings- och förvaltningsarbete för IT infrastruktur som har höga krav på tillgänglighet och IT säkerhet. Vid införande av nya systemförändringar kommer ditt jobb vara att tekniskt granska kvalitén från utvecklingsprojektets leverans, planera nödvändiga produktionsanpassningar och godkänna ändringarna innan de skickas vidare till Driftenheten. Dessutom kommer du att stödja driftenheten med teknisk expertkompetens i de fall de inte kan lösa uppgifterna på egen hand.

Den aktuella befattningen har huvudinriktning mot basinfrastruktur såsom serverplattformar med Linux som operativsystem, virtualiseringsplattformar, Cisco baserade nätverkskomponenter, brandväggar och kryptosystem.

Kvalifikationer
Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga.
Mycket goda kunskaper om Linux serverplattformar.
Mycket goda kunskaper om nätverk och brandväggar.
Goda kunskaper om virtualiseringsplattformar.
God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande
Praktisk erfarenhet av IT säkerhet.
Erfarenhet av drift och teknik i komplexa IT miljöer med höga IT säkerhetskrav.
Kunskaper om Windows Server 2008 eller senare och Windows AD.
Dokumenterad erfarenhet av teknisk förvaltning.
Vana att arbeta processorienterat (ITIL).

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är säkerhetsmedveten, har engagemang, är serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har ett intresse av att ständigt kompetensutveckla dig själv och är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Örebro
Körkort: B körkort fordras.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde: Tjänsten skall tillträdas snarast och är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Henrik Seger, 019-39 30 01. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen
OFR/S Lena Boman
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-13. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juni 2017
  • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan