Inspektör till FLYGI

Om tjänsten


FLYGI (Militära flyginspektionen) utvecklar föreskrifter och bedriver tillsynsverksamhet inom det militära luftfartssystemet. FLYGI utvecklar regler för militär luftfart (RML) på uppdrag av Överbefälhavaren, men är i sin tillsynsfunktion självständig från Försvarsmakten och rapporterar i detta avseende till regeringen. FLYGI tillhör Försvarsmaktens högkvarter och består idag av 18 medarbetare. Våra kontorslokaler ligger i anslutning till Gärdet (Tegeluddsvägen 100) i Stockholm.

Huvuduppgifterna för FLYGI är regelgivning, tillsyn samt stöd till verksamhetsutövare. Certifieringssektionen inom FLYGI söker nu en Inspektör inom luftfartsområdet med inriktning tillsyn och certifiering inom det militära luftfartssystemet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Genomföra tillsyn av tillståndspliktig verksamhet
Handläggning av tillstånds- och tillsynsfrågor
Medverka i normgivning/regelutveckling, kontinuerligt samla erfarenheter till utveckling av regelverket för den militära luftfartverksamheten
Stödja verksamhetsutövare inom det militära luftfartssystemet

Arbetsuppgifterna innebär även:
Tillsyn av design- och produktionsorganisationer inom det militära luftfartssystemet
Intervjuer med verksamhetsledare/ansvarshavare och inspektioner/granskningar för att verifiera kravuppfyllnad
Granskning av verksamhetshandböcker för design- och produktionsorganisationer som ansöker om eller innehar verksamhetstillstånd (enligt RML) samt ändringshantering av dessa
Projektledning/handläggning av större och mindre certifieringsärenden, bl. a. utfärdande av Militära Typcertifikat (MTC) och ändringar till dessa
Deltagande i utveckling av RML, Regler för Militär Luftfart
Deltagande i internationella arbetsgrupper inom luftfartsområdet vid behov.

Kvalifikationer
Akademisk examen, kandidat (B.Sc), civ.ing (M.Sc) eller motsvarande. Omfattande erfarenhet från det militära och/eller civila luftfartssystemet i Sverige, och kunskap om de styrande militära/civila regelverken. Gedigen erfarenhet från verksamhet inom luftfarten, och har vana att agera i en ledande roll (exv. projektledare eller chef). Vi ser gärna att du deltagit i internationella arbetsgrupper inom luftfartsområdet, då sådana arbetsuppgifter kan bli aktuella. Du ska ha administrativ datorvana och vara en god kommunikatör. Du har god förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande
Erfarenhet av tillsynsverksamhet avseende främst design- och produktionsorganisationer inom militär och/eller civil luftfart. Erfarenhet av certifieringsarbete inom luftfarten.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där förmågan att arbeta självständigt, ha lätt för att samarbeta och bidra till gruppens utveckling bedöms som viktiga. Du ska vara initiativrik, ha stor integritet och ett gott omdöme. Du har naturligtvis även ett starkt engagemang i flygsäkerhetsarbetet.

Övrigt
Ett antal resdagar per år är aktuellt, mest inrikes men även utrikes.
Tillträde: Snarast.

Kontakt
Thomas Ebeling, tfn 08-562 816 62, besvarar gärna Dina frågor om befattningen, under veckorna 26, 27 samt 33, 34 och 35.

Fackliga kontaktpersoner HKV
OFR/O HKV Arne Nilsson
OFR/S HKV Pia Almström
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV Hans Monthan
samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-31


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juni 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan