Vill du bli en del av Arméns slagkraftigaste anfallsförband?

Om tjänsten

Vi söker dig som vill ha ett utmanande arbete som ställer stora krav på stresstålighet, personliga färdigheter och koncentrationsförmåga.

Wartofta är ett kompani som präglas av framåtanda, vinnarinstinkt & god förbandsanda. Kompaniet består av 3 stridsvagnsplutoner och en stridstrosspluton. Stridsvagnskompaniet är pansarbataljonens slagkraftigaste system, och används där avgörandet i striden ska fällas. Med sin överlägsna eldkraft och höga skyddsnivå är stridsvagnarna ett mycket potent system. Stridstrossplutonen understödjer kompaniet med ledning, indirekt eld, teknisk tjänst, bärgning, underhåll & sjukvård.

Vi söker stridsvagnsskyttar och stridsvagnsladdare till stridsvagnsplutonerna, samt förare stridsfordon 90, skytt epbv 90 och e-signalister till stridstrossplutonen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som besättningsmedlem  övas man i sin specifika befattning både ute på övningsfältet & under skarpskjutningar. Stor vikt läggs vid personlig färdighet och kunskap om materielen. Dessutom ansvarar besättningen för vård av fordonet. Förutom stridsvagnstjänst bedrivs övningar i avsutten strid, skytte och övriga soldatkunskaper. Fysisk träning är ett dagligt inslag i tjänsten och viktigt för att kunna verka fullt ut i sin befattning.

Följ länkarna nedan för ytterligare info:
http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/vagen-in/befattningar/stridsvagnsskytt/
http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/vagen-in/befattningar/stridsfordonsforare/

Krav
Genomförd Värnplikt alt GMU

B-Körkort

Önskvärda kvalifikationer:
Militärt Förarbevis

Meriterande kvalifikationer:
Tidigare anställning som GSS/K/T
Personliga egenskaper: Som besättningsmedlem är det viktigt att vara en lagspelare och kunna sätta gruppens behov i främsta rummet. Att vara i fysisk god form är för oss en självklarhet. Arbetet innefattar mycket tid med stridsfordonet. Vi kräver inga speciella tekniska förkunskaper men du skall ha viljan att lära dig ett tekniskt avancerat system.

Vi kan erbjuda dig ett utmanande, utvecklande och omväxlande arbete. Vad kan du erbjuda oss? Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Stridsvagnspluton:
Löjtnant Robert Johansson. Robert.1.Johansson@mil.se
Stridstrosspluton:
Fanjunkare Pontus Mogren. Pontus.Mogren@mil.se

Observera: Frågor kan besvaras först under sista ansökningsveckan på grund av semester.

Tel: 08 - 788 75 00


Facklig representant: Klas Ahlqvist, Klas.Ahlqvist@mil.se

Övrigt:
Visstidsanställning

Skövde

Tjänsten startar:
2017-10-02

Sista datum för ansökan:
2017-08-20

Se länkarna nedan för mer info om kompaniet:
Stridsvagnsbloggen: https://blogg.forsvarsmakten.se/stridsvagn/

Wartofta på Facebook: https://www.facebook.com/Wartofta-Stridsvagnskompani-208287812543205/


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 juni 2017
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan