Stridsledningsbefäl till 14.Flygbaskompaniet F7 Såtenäs

Om tjänsten

Stridsledningsbefäl 14.Flygbaskompaniet

-  Specialistofficer OR6, arbetsområde MARKSTRID.

Beskrivning av kompaniet

14.Flygbaskompaniet är ett funktionskompani indelat i fem avdelningar, en flygbassäkpluton, en R3 räddningspluton, en R3 fälthållningspluton, en flygplatspluton och en sambandstropp. Alla avdelningar med specifika kompetenser och uppgifter att lösa uppgifter med huvudsyfte att möjliggöra en säker flygverksamhet för 7. Flygflottiljens ingående insatsförband.

Kompaniets huvuduppgift är att drifthålla Såtenäs flygplats samt att skydda Skaraborgs flygflottilj. Uppgiften är i stort den samma oavsett vart i konfliktskalan förbandet befinner sig, det ställer därför höga krav på att ständigt träna och utbildas mot de förhållanden vi kan ställas inför i ofred. Förbandet är främst avsett för att lösa uppgifter nationellt men löser även enskilda uppgifter internationellt.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

 • Stötta kompaniledningen i planering och genomförande av kompetenshöjande utbildningar på kompaniet kopplat mot de krav och målsättningar som finns i högre chefs orderverk.

 • Stötta kompaniets plutoner med instruktörskompetenser vid behov.

 • Utgöra en examinatorsroll på kompaniet.

 • Handleda yngre befäl och befäl med ringa erfarenhet i instruktörsrollen.

 • Lösa eventuella kommenderingsuppgifter.

 • Stötta kompaniledningen i stridsledningen av kompaniets ingående delar enligt kompanichefens direktiv under insats och övning.

Personliga egenskaper:

Du är en person som har lätt att arbete individuellt men som inte räds att träffa ny personal och arbeta med dessa. Du är ”serviceminded” och gillar att hjälpa andra i dess utveckling. Du besitter ett gott ordningssinne, är stresstålig och har en god fysisk status. Du är en föregångsman som inte räds att påvisa andra i rätt riktning när de väljer fel väg.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet och kompetens inom markstrid.

 • Stor erfarenhet och kompetens som instruktör.

 • Instruktörs- eller examinatorskompetens på PISTOL 88, AK5C/D, KSP58, KSP90, PSKOTT M86, GRG, PSG90, AG90, GRT, HGR.

 • Instruktörs- eller examinatorskompetens inom SERE, närkamp, skyddsvakt, sprängtjänst, fordonstjänst, stridssjukvård, etc.

Övrigt:

Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning enligt överenskommelse i anställningsprocessen.

Du kommer att placeras vid 14. Flygbaskompaniet F7 Såtenäs.

Anställande förband är Skaraborgs flygflottilj F7, Baseneheten.

Går du vidare i rekryteringsprocessen kommer vi bjuda in dig till F7 för intervju enligt överenskommelse över telefon.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Chef 14.Flygbaskompaniet Kn Robert Fransson 0721-87 74 46

Stf Chef 14.Flygbaskompaniet Kn Daniel Högberg 0701-48 39 37

Fackliga representanter:

Officersförbundet OFR/O F7 David Lundevi 0733-70 46 14

Försvarsförbundet OFR/S Peter Fjällman 0766-34 79 79

SEKO Magnus Krantz 0705-86 63 08

Underlag att bifoga ansökan:

 • Personligt brev

 • CV med referenser

 • Militära vitsord

 • Kopia av körkort och militära förarbevis samt de examinator-/instruktörskompetenser ni besitter

 • Övriga meriterande utbildningar inom ämnesområdet


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juni 2017
 • Plats: Lidköping, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan