IT-SÄKERHETSCHEF TILL FÖRSVARSMAKTENS TEKNISKA SKOLA HALMSTAD

Om tjänsten

Försvarsmaktens Tekniska Skola söker en IT-säkerhetschef

Som IT-säkerhetschef är du en del av FMTS Stabsenhet med placering på Genomförandeavdelningen. IT- Säkerhetschefen är en del av FMTS säkerhetsfunktion vilken funktionsleds direkt av Stf C FMTS.

Tjänsten som IT-säkerhetschef är en civil befattning

Arbetsuppgifterna som IT-säkerhetschef bedöms fylla ca 50% av arbetstiden. Övrig tid arbetar du med allmänna säkerhetsfrågor.

Dina arbetsuppgifter är bland annat att leda framtagning av IT-säkerhetsbestämmelser, IT-säkerhetsplan, incidenthantering inom IT-säkerhet samt stödja i IT-säkerhetsfrågor. Du kommer även att arbeta med säkerhetsfrågor utanför IT-säkerhetsområdet såsom kontroller, säkerhetsplanering, säkerhetsprövningar m.m. I tjänsten ingår att informera och utbilda personal i säkerhetstjänst.

Önskvärda kvalifikationer.

IT-säkerhetschefsutbildning eller annan adekvat IT-säkerhetskunskap (t.ex. genom lång tjänstgöring).

Du skall vara initiativrik, kunna arbeta självständigt mot uppsatta mål samt ha god

samarbetsförmåga.

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska

B-körkort.

Meriterande:

God kännedom om Försvarsmaktens organisation.

Kunskap om säkerhetsmekanismer för att skydda såväl stordatorsystem som mindre applikationer i offentliga organisationer

Utbildning i säkerhetstjänst.

För att trivas med den stora kontaktyta som tjänsten innebär är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper samt intresse och engagemang för ämnesområdet.

Frågor om befattningen hänvisas till:

FMTS Säkerhetschef Carina Krohné, Tel 035-266 26 64

Email: carina.krohne@mil.se

C Genomförandeavdelningen övlt Christer Mårtensson, Tel vxl 035-266 20 57 

Email: christer.s.martenssson@mil.se

Dag för tillträde sker i dialog med sökande. Inriktning är dock senast 2017-11-01.

Fackliga representanter

HSOF Marie Meigård

OFR-S Roland Kramer

SACO Nermina Dzanic

SEKO Jörgen Stehn

Ovanstående nås via växelnummer 035-266 20 00

Övrigt Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträdesdatum enligt överenskommelse

Välkommen med Din ansökan med personligt brev och meritförteckning senast 2017-08-18.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 juni 2017
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan