Militärpolisenheten söker Handläggare verksamhetsledning

Om tjänsten


Försvarsmaktens militärpolisenhet (FM MPE) är en högkvartersenhet som bl.a. ansvarar för utbildning av militärpoliser samt för central funktionsledning, utveckling och uppföljning av militärpolisens verksamhet, såväl nationellt som internationellt. Det vill säga; kvalitetssäkra utbildningar, via uppföljning och stöd bistå ledning av operativ polisverksamhet samt identifiera militärpolisorganisationens utvecklingsbehov och leverera bearbetade underlag till HKV utvecklingsorganisation. Militärpolisenheten ska särskilt svara för dokumentation och validering avseende utbildning av militärpoliser samt administration av militärpolismän.

Militärpolisenheten är vidare funktionsföreträdare för militärpolisen i polisiära angelägenheter. Enheten ska vid internationella militära insatser företräda militärpolisen och vara Försvarsmaktens kontaktyta mot andra länders centrala militärpolisfunktioner. Militärpoliser finns vid de flesta garnisoner i Sverige och vid krigsförbanden 11:e Militärpolisbataljon samt 13:e Säkerhetsbataljonen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Stöd för ledning av den administrativa militärpolisverksamheten vid enheten
Bistå med administrativt stöd vid militärpoliskurser som enheten genomför
Postöppning och hantering av ev. värdepost
Registrering och distribuering av inkommande och utgående handlingar digitalt, scanning av handlingar samt arkivering av enhetens handlingar
Handlägga och föra register över militärpolisförordnad personal
Beredd att medverka och stödja enheten vid relevanta och uppkomna arbetsuppgifter
Delta i de projekt och utvecklingsarbeten som bedrivs inom Försvarsmaktens Militärpolisenhet samt ev. övningsverksamhet inom Försvarsmakten
Ansvara för avdelningens informationshantering som gäller inom det militära intranätet FM AP.

Kvalifikationer
Registratorsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
Mycket god datasystemkunskap
Hög kommunikativ förmåga i både tal och skrift
Goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift)

Meriterande
Militär eller civil tjänstgöring inom Försvarsmakten.
Erfarenhet från elektroniska dokumenthanteringssystem.
Tidigare erfarenhet av stabsarbete och liknande tjänst.
Kännedom om regelsystem inom offentlig förvaltning samt vara väl förtrogen med gällande lagar och föreskrifter inom området.
Tidigare erfarenhet av SAP/PRIO, Försvarsmaktens intranät och ärendehanteringssystemet VIDAR.
B – körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stor personlig integritet och värderar lojalitet högt. Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar mångfald i samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet. Vi ser gärna sökande som bidrar till detta. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt 
Nivå/Befattning: Civil tjänst/Handläggare verksamhetsledningsstöd
Arbetsort: Stockholm (Kavallerikasern, Lidingövägen 28)
Anställningen är en tillsvidareanställning med en sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Resor i tjänsten kan förekomma. Din fasta arbetsplats kommer att vara på Kavallerikasern i Stockholm.

Kompletterande information
För mer information om tjänsten, kontakta mj Arne Wuolo eller Förvaltare Torbjörn Blom. Via växeln: 08-584 540 00

Fackliga representanter
OFR/O Johan Hamlin
OFR/S Madeleine Daleo
SACO-F Catarina Malmrot
SEKO-F Thomas Klasson
Kontaktas via växeln: 08-584 540 00

Övriga upplysningar
Individuell lönesättning tillämpas
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev gärna med foto
I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Sista ansökningsdatum är 2017-07-31


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 juni 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan