Kommunikatör till Försvarsmaktens kommunikationsavdelning

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
· Fylla Försvarsmaktens centrala webbsida, intranät och sociala medier med, för vår målgrupp, relevant innehåll.
· Skapa trafik till webbsidan och sociala medier,
· Vara delaktig i annat kommunikationsarbete på kommunikationsavdelningen, bland annat självständigt och tillsammans med andra samla in, analysera, bearbeta och producera information i text och bild för Försvarsmaktens övriga kanaler.

Kvalifikationer
· Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
· Kommunikationsutbildning på högskolenivå eller motsvarande,
· Goda kunskaper i bildhanterings- och webbpubliceringsprogram,
· Goda kunskaper i Engelska.

Meriterande
· Kunskap om Försvarsmaktens organisation och verksamhet,
· Samhällsintresse och kunskap om hur samhället styrs och förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation
· Erfarenhet från kommunikationsarbete i större företag, organisation eller myndighet,
· Erfarenhet av att arbeta med sociala medier.
· Erfarenhet av internkommunikation.

Personliga egenskaper
Som person är du självständig, positiv, prestigelös och har en ödmjuk inställning till kollegor och arbetsuppgifter. Du gillar att tillhöra ett team och har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt och vara självgående. Du har en förmåga att skapa goda relationer och är noggrann, strukturerad och kan hantera många ärenden på samma gång. Det är också viktigt att du är lyhörd för organisationens behov och tycker om att ta egna initiativ. Utöver den formella kompetensen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt:
Detta är en civil befattning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Anställningen är ett vikariat till och med 2017-10-30 med möjlighet till en fast tjänst.

Förfrågningar angående befattningen kan göras till Chefen för media- och kommunikationssektionen, Philip Simon, 08-788 88 94 eller 0733-26 03 12.

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret SACO HKV, Camilla Robertsson OFR/S HKV, Pia Almström SEKO Försvar HKV, Hans Monthan OFR/O HKV, Arne Nilsson Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 juni 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmakten
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan