Controller

Om tjänsten

Allmänt om verksamheten
Försvarsmaktens reseprocess är komplex i sin natur och kostnaden för tjänsteresor inom Försvarsmakten är idag ca 650 miljoner SEK per år. Funktionen Travel Management består av tre Travel Managers samt en controller och fungerar som en övergripande styr- och kontrollfunktion av Försvarsmaktens reseprocesser. Funktionen ingår i uppföljningsenheten som har en styrande och utvecklanderoll i flera av Försvarsmaktens processer.

Huvudsakliga uppgifter
Som Controller har du en koordinerande roll i Travel Managements arbete med uppföljning av resebeteende, avvikelser och Försvarsmaktens efterlevnad av lagar, regler och avtal. Dina arbetsuppgifter innebär framtagande av beslutsunderlag, processuppföljning samt representera enheten i interna forum. Du analyserar kostnader, flöden och aktiviteter och identifierar orsaker och samband. Medverkar och aktivt driver aktiviteter för ökad effektivitet och kostnadsbesparingar samt utveckling och uppföljning av nyckeltal för styrning. Stöttar enhetschefen och Travel Management med analyser, ansvarar själv för rapporter samt framställning av analyser och presentationer. Du kommer att samverka med nyckelfunktioner inom högkvarteret och på lokala förband.

Kvalifikationer
Högskoleutbildning inom ekonomi, civilekonom eller motsvarande.
Minst 2 års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Tidigare erfarenhet av ekonomi- och verksamhetsanalyser.
Mycket goda kunskaper i Officepaketetet och i synnerhet Excel.

Meriterande
Erfarenhet av business intelligence-system, statlig ekonomistyrning, verksamhetsledning och regelverk är meriterande.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Controller på enheten är du en kommunikativ person med god samarbetsförmåga. Du har ett starkt driv och strävar efter att hela tiden kunna förbättra och skapa förståelse för uppdragen. Som person är du självgående och strukturerad med en förmåga att visualisera aktiviteter och analyser. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Allmänt om befattningen Tjänsteresor över hela landet kan förekomma. Arbetsplatsen är på Gärdet i moderna och ljusa lokaler med närhet till träningslokaler. Befattningen är civil. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tjänsten omfattar heltid med tillträde snarast. Individuell lönesättning tillämpas.

Mer information om befattningen lämnas av Chef Uppföljningsenheten Martti Sköldelid, 072-396 81 70.

Fackliga representanter
SECO Hans Monthan, 070-215 13 44
SACO Camilla Robertsson, 070-553 70 39
OFR/S Pia Almström, 073-361 36 69
OFR/O Arne Nilsson, 070-629 79 28

Sista ansökningsdag: Välkommen med din ansökan senast 27 juli 2017. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig som kandidat för denna befattning


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 juni 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-07-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan