Ledningssystemofficer

Om tjänsten


Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhålla införande av förändringar i våra IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med att utveckla och följa upp metoder för central produktionsledning inom de olika teknikområdena inom telekommunikation. Detta innebär att följa upp sektionens processer, resultat och effektivitet. Du kommer samverka med andra enheter och förband och utgöra ett stöd för de centrala produktionsplanerarna. Du ska vara beredd att medverka vid projekt och utgöra stöd till Försvarsmaktens övningar. Tjänsten innebär också att agera tjänsteförättande sektionschef när denne inte är på plats. Det finns goda möjligheter att utvecklas inom enheten och förbandet.

Kvalifikationer
Officersutbildning (SOU alternativt YOP)
Erfarenhet av ledningssystem alternativt teknisk officer
God erfarenhet av att organisera och strukturera eget arbetet
Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
B-körkort

Meriterande
Kännedom om FM verksamhetsledningssystem, ekonomifunktioner och underhållsorganisation
Erfarenhet av planeringsarbete inom underhålls- eller driftorganisationer
Teknisk utbildning inom telekommunikation

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarskännande och har god förmåga att arbeta självständigt samt ta egna initiativ. Du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation samt är säkerhetsmedveten. Som person är du utåtriktad och positiv med god samarbetsförmåga och hög servicekänsla. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningsnivå: OR 6-7
Arbetsort: Enköping
Anställningsformen är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas
Tillträde enligt överenskommelse

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av sektionschef Fredrik Håberget, som nås på tfn 072 – 188 80 49.

Fackliga företrädare
SACO-F Pär Lohman
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-13


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 juni 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan