Sjuksköterska till sjukvårdsgrupp

Om tjänsten

Om Kompaniet

Södra Wadsbo kompani, trosskompaniet på P4, består av flera funktioner och specialområden. Kompaniets huvuduppgift är att understödja bataljonen (lednings-understödskompaniet, mekskyttekompanierna och stridsvagnskompanierna med reparationer, sjukvård, ammunition, drivmedel, materiel, mat och vatten.

Kompaniet är organiserat i en stab/trosspluton, en TOLOpluton, en reppluton och en sjukvårdspluton.

På sjukvårdsplutonen finns en förbandsplats, en heltidsanställd sjukvårdsgrupp och fyra deltidsanställda sjukvårdsgrupper.

Sjukvårdsgrupperna nyttjar Bv410 och består av en vagnchef, en förare, en sjukvårdare och en sjuksköterska

Vi söker sjuksköterska till en deltidsanställd sjukvårdsgrupp

Som sjuksköterska på sjukvårdsgrupp omfattar Ditt arbete:

 • Upprätthållandet av varierande medicinska beredskapsgrader vid specifika uppdrag under såväl kortare som längre perioder under fältförhållanden.
 • Upprätthållandet av sjukvårdsberedskap för främst egen personal.
 • Medicinskt ansvar på skadeplats samt under transport (när inte läkare är närvarande).
 • Ansvar för sjukvårdsgruppens läkemedel och medicintekniska utrustning.

Du skall vara beredd att utföra daglig sjukvård enligt nivå 2 i det nivåindelade omhändertagandet samt stötta andra enheter som sjukvårdsresurs.

Som sjuksköterska ingående i ett militärt förband ingår det i arbetsuppgifterna att kunna svara för eget skydd samt utföra grundläggande soldatuppgifter enskilt och i samverkan med andra militära enheter. Ytterliggare arbetsuppgifter är att kunna utbilda i bland annat akutsjukvård, såväl inom som utanför egen enhet.

Befattningskrav:

 • Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildningsexamen, exempelvis ambulanssjukvård eller akutsjukvård.
 • Minst två års erfarenhet av arbete som sjuksköterska på akutmottagning eller ambulans.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Fullt frisk och i god fysisk form.

Önskvärda meriter:

 • Godkänd värnplikt, Grundläggande militär utbildning(GMU) eller Grundläggande soldatutbildning(GSU).
 • BATLS.
 • Erfarenhet av och utbildning i krishantering och katastrofarbete.
 • B-körkort.

Personliga egenskaper:

Du har förmåga att arbeta inom ditt kompani och din grupp såväl som självständigt.

Du är ordningsam, ansvarskännande, servicemedveten, flexibel och har en hög initiativförmåga. Du har ett professionellt förhållningssätt med en stor social kompetens samt är empatisk, stresstålig och lyhörd. Arbetet ställer stora krav på uthållighet samt psykisk och fysisk arbetsförmåga.

Vi fäster mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Som deltidsanställd i Försvarsmakten (GSS/T) behåller du din civila arbetsgivare som huvudarbetsgivare men tjänstgör hos oss tidvis. Det kan vara för kortare perioder men också under längre tid. Uppdelat över en längre tid kan det uppgå till omkring 1-2 månader per år. När du tjänstgör är det för att genomföra övningar, gå olika former av utbildningar (medicinska eller militära) eller genomföra nationella/internationella insatser. I början av din anställning får du en plan för hur du kommer att arbeta de kommande åren så att du kan informera din arbetsgivare. Du har rätt till tjänstledighet för detta. Läs mer om GSS-T avtalet och vad det innebär i lagen (2012:332) om vissa Försvarsmaktsanställningar samt på Försvarsmaktens hemsida: http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/sahar-kan-du-tjanstgora/tjanstgoringsformer/militar-tjanstgoring/soldat-sjoman/gsst/

Vi erbjuder dig ett arbete som skiljer sig från mängden, som är utvecklande och utmanande såväl psykiskt som fysiskt. Arbetet innebär stor variation i både uppgifter och miljö. I tjänsten ingår fysisk träning på arbetstid.  

Nivå: CR 6

Typ av anställning: Tidvis anställning (GSS/T, deltid), provanställning på sex månader tillämpas.

Arbetsort: Skövde

Ansökningsperiod: Sista ansökningsdag 2017-08-13

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

Vi önskar att ni bifogar följande i ansökan:

 • CV med referenser
 • Personligt brev


Urval och intervjuer
Urval sker efter v.733 på grund av semester.
Intervjuer och tester kommer att genomföras vid Försvarsmedicincentrum (FömedC) i Göteborg.

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Fj Oscar Sundbom, stf Chef Sjukvårdspluton P4.

0766-369300

oscar.sundbom@mil.se

Facklig representant: Klas Ahlqvist, Klas.Ahlqvist@mil.se


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 juli 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Deltid
 • Sista ansökningsdag:2017-08-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan