Flygsäkerhetsbefäl till Skaraborgs flygflottilj

Om tjänsten


Är du intresserad av att komma och jobba med ett positivt SIS-gäng? då har vi en plats för dig.

Arbetet omfattar:
• Planera, leda, samordna, utveckla och kontrollera SIS-tjänsten ur ett flygsäkerhetsperspektiv som flygsäkerhetsofficer
• Stabstjänst inom F 7 Flottiljstab/A6
• Utbildning på annan ort samt resor i tjänsten både inrikes och utrikes
• Att du ingår i flygvapnets insatsförband
• Deltaga vid externa projekt inom ramen för SIS tjänsten i FM.
• Uppdatera och revidera styrande dokument inom SIS tjänsten vid F 7
• Starta och driva interna/externa projekt inom SIS-funktionen

Kvalifikationer
Specialistofficer/officer i sambandstjänst alternativt tekniskofficer mark/elektro. Befattningen innefattar administration och monitorering av SIS-tjänsten vid förbandet. Detta innebär att det krävs en god förmåga och intresse för att inhämta nya kunskaper inom SIS-tjänsten. Du skall även ha en förmåga att ta egna initiativ, kunna arbeta självständigt och i grupp. Befattningen medför även deltagande i FM Flygoperatörens interna revisioner vilket innebär att du är väl insatt i FM Flygoperatörens interna dokument och har god kommunikativ förmåga. Vidare förväntas du kunna driva både interna och externa projekt inom SIS-tjänsten. Körkort lägst klass B är ett krav liksom goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Arbetet innefattar administration vilket innebär att det krävs en god förmåga och intresse för att inhämta nya kunskaper. Du skall även ha en förmåga att ta egna initiativ, kunna arbeta självständigt och i grupp. Befattningen medför även kundkontakter vilket innebär att du är serviceinriktad och har god kommunikativ förmåga. Vid urval kommer stor vikt läggas vid de personliga egenskaperna.

Övrigt
På sektionen finns många manliga medarbetare och vi arbetar för en jämnare könsfördelning därför ser vi gärna kvinnliga sökanden.
Tillträde: Snarast efter överenskommelse.
Arbetsort: Såtenäs

Förfrågningar om befattningen kan göras till sektionschef major Anders Johansson, 0510 – 47 79 42 och stf sektionschef kapten Per Larsson, 0510 – 47 71 74

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan-Ola Malmgren tfn 0510 – 47 74 72
SACO, Hanna Ström, tfn 0510 – 47 72 78
Försvarsförbundet OFR/S, Annika Nilsson tfn 0510 – 47 71 14
SEKO, Magnus Krantz, tfn 0510 – 47 76 96

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-14. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Befattningen ingår i F7 Flottiljstab/A6. A6 ansvarar för all Sambands- och Informationssystemtjänst inom Såtenäs garnison och dess verksamhetsställen.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 juli 2017
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan