Maskintjänstchef OR 6-7

Om tjänsten


Marinbasen söker dig som är, eller har varit, anställd i Försvarsmakten, har genomförd och godkänd officersexamen.

Ekipagekompaniet är en del av Marinbasen. Ekipagekompaniet finns utgångsgrupperat i Karlskrona, Göteborg och Haninge (Berga/Muskö). Kompaniet stödjer Marina förband med bogsering, förhalning/ assistans, sjöarbeten, isbrytning, gods- och persontransporter, undervattens- och bärgningsarbeten, dykarbeten etc. Förbandet har även ansvaret för FM hamnar. 2.Sjötransportplutonen på Berga är under stark utveckling och vi behöver därför förstärka vårt team med maskintjänstchefer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som maskintjänstchef är du ansvarig för drift, underhåll och materielen på plutonens enheter, exempelvis bogserbåt, bastransportbåt, trossbåt m.m. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande men består till stor del av sjöarbeten, förhalningar m.m. detta ställer höga krav på gott sjömanskap hos våra besättningar.

Kvalifikationer
• OR6-7 (1.sergeant-fanjunkare)
• Lägst M7
• Körkort klass B
• Fysisk prestationsförmåga enligt FM baskrav för sjögående personal
• Godkänd läkarundersökning för sjögående personal
• Skyddstjänstutbildning

Meriterande
• God datavana och av system som PRIO och LIFT
• Utbildad på lätt trossbåt och stridsbåt
• Elbehörighet
• Goda språkkunskaper i engelska
• Skyddsvaktutbildning
• Acceptans att genomföra rökdykutbildning

Personliga egenskaper
Du kommer att jobba på flera olika enheter med varierande uppgifter så flexibilitet och samarbetsförmåga är ett måste. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning
Tillträde efter överenskommelse
Arbetsorten är Haninge Berga

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Vid allmänna frågor om anställningen, kontakta HR-generalist Ewa Remskog via växeln 010-823 30 00
Vid frågor om tjänsten kontakta:
Chef för 2.Sjötransportplutonen Haninge, Peter Cullemark
Chef för Ekipagekompaniet, Mats Loftén eller Stf chef Jörgen Somehagen, samtliga via växeln 010-823 30 00

Fackliga representanter
OFR/O MarinB/SSS: Mikael Danielsson 0455-866 61
Försvarsförbundet: Jimmy Svensson 0455-852 70
SEKO: Jan Salomonsson 070-657 18 72
SACO: Lisbet Landin 0455-851 15

Välkommen med din intresseanmälan tillsammans med CV, personligt brev och referenser senast 2017-08-31


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 juli 2017
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Marinbasen (MarinB) Karlskrona
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan