Sektionschef till sektionen för fackmässigt stöd

Om tjänsten


Försvarsmaktens Veterancentrum utgör kompetenscentra för veteran- och anhörigfrågor inom Försvarsmakten med uppdrag att implementera Sveriges veteranpolitik i Försvarsmakten samt utveckla och implementera Försvarsmaktens veteranstrategi. Med veteraner avses i detta sammanhang personer som deltagit i Försvarsmaktens internationella militära insatser i exempelvis Mali, Afghanistan, Mellanöstern eller forna Jugoslavien. FM Veterancentrums arbete omfattar även utveckling av metoder och rutiner för preventivt arbete före internationella insatser.

Vid FM Veterancentrum bedrivs en nyskapande verksamhet och som medarbetare hos oss får du möjlighet att vara med och forma Försvarsmaktens veteranarbete riktad mot internationell verksamhet. Arbetet är mångfacetterat och du får som medarbetare utveckla och påverka veteranarbetet både i stort och smått. Det är ett givande arbete med många kontaktytor och du kommer att ingå i ett sammansvetsat team där vi bidrar till varandras utveckling.

FM Veterancentrum söker nu en sektionschef till sektionen för fackmässigt stöd

Sektionens huvuduppgift är att lämna fackmässigt stöd till övriga delar inom Försvarsmakten inom fackområdet veteran- och anhörigverksamhet samt hälsa; före, under och efter internationella insatser. Med fackmässigt stöd avses att inom veteran- och anhörigverksamheten exempelvis utveckla system och metoder för förberedelser såväl inför som uppföljning efter internationell insats, samt att inhämta, sammanställa och analysera rapportering från förbandens arbete med veteraner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• ingå i chefen FM Veterancentrums ledningsgrupp
• inrikta, planera, koordinera och följa upp sektionens verksamhet och mål
• arbetsleda medarbetarna inom sektionen
• stödja chefen i medarbetarprocessen
• samordna sektionens genomförandeverksamhet

Kvalifikationer
• Relevant akademisk utbildning, alternativt motsvarande kunskaper inhämtade på annat vis
• Erfarenhet av att arbetsleda grupp bestående av kvalificerad personal
• Mycket god kommunikationsförmåga i det svenska språket i såväl tal som skrift
• God kännedom om Försvarsmaktens organisation
• Utlandserfarenhet från internationell militär insats

Meriterande
• Tidigare erfarenhet av utvecklingsarbete
• Tidigare erfarenhet av att arbeta med veteran- och anhörigfrågor
• Reservofficer

Personliga egenskaper
För att passa i rollen bör du ha goda ledaregenskaper, vara utvecklingsinriktad och ha ett konsultativt förhållningssätt. Vidare bör du ha god förmåga att arbeta strukturerat samt ha en mycket god analytisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Stockholm
Anställningsform: tillsvidare

Upplysningar kring befattningen lämnas av Monica Larsson eller Torbjörn Larsson, båda nås via växeln: 0851439000

Fackliga representanter
SECO Hans Monthan, 070-215 13 44
SACO Camilla Robertsson, 08-7887632
OFR/S Pia Almström, 073-361 36 69
OFR/O Arne Nilsson, 070-629 79 28

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-11


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 juli 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan