Tjänsteområdesansvarig IT

Om tjänsten

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar även för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer. Produktionsavdelningen tar emot och samordnar arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planerar införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Tjänsteområdesansvarig IT ingår du i Produktionsavdelningens SLM-sektion som har till uppgift att dialogisera, avtala, mäta, följa upp och rapportera IT produktion. I din befattning ska du stödja den operativa SLM processen, Service Level Management och ansvara för att effektivisera och förbättra processen. Du kommer att underhålla och utveckla användningen av de verktyg som stödjer processen och ta fram, sammanställa och organisera dokumentation och rutiner inom eget ansvarsområde. Vidare kommer du att agera kravställare avseende rapporter och statistik inom eget ansvarsområde samt ansvara för att teckna avtal/överenskommelser med organisationens kunder och leverantörer. Du kommer att ansvara för uppföljning av kostnader och intäkter samt för prissättning av IT-organisationens tjänsteutbud.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt

 • Certifierad inom någon av ITIL's discipliner Service Support eller Service Delivery eller motsvarande kompetens

 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera arbetet

 • God erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt

 • Erfarenhet av att skapa, läsa och förstå teknisk dokumentation på svenska och engelska

 • Erfarenhet av att förmedla information i tal och skrift på ett effektivt och tydligt sätt

 • Erfarenhet av upprättande och tolkning av avtal samt förhandlingssituationer

 • Körkort *B*** 

Meriterande

 • God kunskap om FM organisation och processer avseende IT-drift verksamheten

 • God kunskap om FM verksamhetsledningssystem och funktionens egna stödsystem

 • God erfarenhet av ekonomirelaterade arbetsuppgifter
 • God pedagogisk förmåga och ledarskapserfarenhet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt. Vi vill att du är engagerad, serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du är en god lagkamrat samtidigt som du förväntas ta eget initiativ och eget ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Placeringsort är Arboga, men arbete förekommer periodvis på andra orter landet. Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av Mikael Persson, tfn 0171-158086 eller mobil 0730-222436.

Fackliga företrädare: SACO-F Pär Lohman, tfn 0589-408 33. OFR/S Clarence Arnstedt, tfn 013-28 45 44. SEKO Hans Monthan, tfn 070-215 13 44.

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-13. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 juli 2017
 • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-08-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan