Oceanograf till Ledningsregementet

Om tjänsten


Ledningsregementet, Meteorologiskt och Oceanografiskt Centrum

Oceanografigruppen består av två försvarsmeteorologer och en civil oceanograf. Gruppens främsta uppgift är att utveckla förmågan att leverera oceanografiska prognoser till Marinen i syfte att dessa ska bidra till optimerad användning av sensorer och vapensystem. I övrigt arbetar gruppen med att utveckla och producera oceanografiska prognoser, utbilda medarbetare vid såväl vädertjänsten som inom Marinen samt delta vid övningar där oceanografisk kompetens efterfrågas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Delta i utveckling av vädertjänstens oceanografiska område
Verka som kompetensbrygga inom oceanografiområdet mellan de marina stridskrafterna och Försvarsmaktens vädertjänst
Utbilda medarbetare inom Försvarsmakten i områdena oceanografi och marinmeteorologi.
Vidareutveckla prognoser för sonarräckvidder
Samverka med Marinen och SMHI
Utfärda oceanografiska prognoser
Stödja utveckling av oceanografiska modeller och system
Vid behov stödja utveckling av sensorer och metodik för marin verksamhet
Delta vid marina övningar

Kvalifikationer
• Oceanograf, minst kandidatexamen
• Kunskap om marina sensorer och system (bojar, mätsystem osv)
• Erfarenhet av utbildning och utveckling

Meriterande
• Oceanografi- och sjöväderkompetens är meriterande, såväl nationell och internationell
• God förståelse av oceanografiska modeller
• God datorvana i word, powerpoint, excel och databasverktyg
• God kunskap i engelska (läsa, skriva, prata)
• Militär erfarenhet, främst från Marinen

Personliga egenskaper
Du är ansvarstagande, drivande och självständig med god förmåga att ta egna initiativ. Du har en god förmåga att arbeta i grupp och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas
Arbetsort Enköping
Tjänsteresor, både in- och utrikes, förekommer
Arbete natt och helg kan förekomma

Upplysningar kring tjänsten lämnas av Fredrik Östman, 0171-15 75 80, 070-366 86 90, rekryterande chef. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Louise Miliotis, 0708361637.

Fackliga representanter
SACO
AnnMarie Löfwenberg 0171-15 75 86, 076-634 72 81
Ylva Bjernhed 0171-15 76 23, 070-886 54 25

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 augusti 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan