Handläggare Affärsstöd

Om tjänsten

Försvarsmaktens logistik söker handläggare till vår Beställnings- och uppföljningsavdelning

Försvarsmakten står mitt i en långsiktigt spännande utveckling inom logistikverksamheten. Beställnings- och uppföljningsavdelningen består av 15 medarbetare och är lokaliserad i Halmstad och Stockholm. På uppdrag av Högkvarteret och FMLOG utgör vi ett kvalificerat stöd till hela Försvarsmakten och bidrar till måluppfyllelse av Försvarsmaktens logistik- och affärsverksamhet i nära samarbete med beställare, leverantörer och sakområdesansvariga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Stödjer sakområdesansvariga inom utpekad verksamhet i system PRIO/POL (SAP), vid utförande av förvaltningsaktiviteter som förvaltningsstyrning, användarstöd och ändringshantering.
• Stödjer ansvariga för Försvarsmaktens processer med processutveckling, masterdataobjekt och verksamhetsregler, samt vid behov ingå i processledarnas arbetsgrupper.
• Arbetar för likriktning och kvalitetssäkring av Försvarsmaktens affärsverksamhet.
• Kravställer utbildningsmaterial/användarmanualer i samråd med utbildningsansvariga.
• Ansvarar för samordning av Försvarsmaktens avropsverksamhet i nära samverkan med FMV/M&I och FM organisationsenhet med avropare.
• Har etablerade kontaktytor som hanterar dialog kring löpande leveranser och produktionsfrågor i såväl Försvarsmakten som levererande myndighet (FMV) i nära samarbete med Försvarsmaktens högkvarter.

Kvalifikationer
• Försvarsmakten söker nu dig med en högskoleutbildning inom ekonomi, juridik, logistik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Vi välkomnar såväl nyexaminerade såsom de personer med några års erfarenhet inom området.

Meriterande
• Dokumenterad erfarenhet av självständigt arbete
• Goda kunskaper om projektarbete
• Erfarenhet av SAP


Personliga egenskaper
Du som söker tjänsten trivs med arbetsuppgifter som är av komplicerad natur och ställer krav på att vara metodisk, analytisk och handlingskraftig. Du är prestigelös och arbetar gärna tillsammans med kollegor över ansvarsgränser. Du har förmåga att bygga förtroende och knyta kontakter i organisationen. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och individens förväntade roll i vår arbetsgrupp.

Övrigt

Tjänsten är placerad i Stockholm.

B-Körkort krävs.

Tillträde: Snarast.

Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Fackliga representanter
OFR/O Lars Olsson 08-514 39 559.
OFR/S Robert Oidermaa 08-788 72 53.
SACO Tomas Skarpsvärd 0921-348220.
SEKO Hans Monthan 08-788 90 03.

Förfrågningar angående tjänsten: Kan göras till TF Sektionschef Zinita Johansson 076-649 23 42.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2017-08-20. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 juli 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan