Nät & servertekniker till Genomförandeenhet

Om tjänsten


GE Stockholm har som huvuduppgift att stödja förbanden HKV, LSS, FMUndsäkC, HRC, FMLOG samt det egna förbandet FMTIS verksamhet vad avser drift och underhåll av lednings- och insatssystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt. GE Stockholm leds från orten Stockholm och är organisatoriskt och geografiskt fördelat på tre orter, Bålsta, Uppsala och Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat.
Arbetsuppgifterna består i första hand i att genomföra förebyggande och avhjälpande underhållsarbete samt driftsättningar av nät och serverutrustning. Du förväntas även leda eller medverka i projekt samt dokumentera pågående och avslutade arbeten.
Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Stockholm. Resor i tjänsten både nationellt och internationellt samt beredskapstjänstgöring i hemmet förekommer.

Kvalifikationer
• Goda kunskaper i Windows server
• Goda kunskaper om switchteknik, routingteknik och brandväggar
• Goda kunskaper i TCP/IP och DNS
• God analytisk förmåga.
• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot data/datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren
• Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
• B-körkort fordras

Meriterande
• Erfarenhet av projektledning
• Goda kunskaper i Cisco IOS
• Wmware Vsphere
• Microsoft HyperV

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har engagemang, är serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ, arbetar självständigt och tar eget ansvar. Du har god analytisk förmåga, utför uppgifter med hög kvalitet samt är beredd att vidareutbilda dig inom tjänstens kompetensområde. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placering: FMTIS GE Stockholm, placering Stockholm
Annonsen avser flera tjänster
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Tillträde enligt överenskommelse
Befattningen är civil

Upplysningar
För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Daniel Andersson (efter 15/8), 070-331 31 92, daniel.p.andersson[at]mil.se
Gruppsamordnare Richard Hagelind (efter 21/8) , 070-309 56 30, richard.hagelind[at]mil.se

För frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta: HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00

Fackliga företrädare
OFR/O – Håkan Larsson
OFR/S – Jan Borgström
SACO - Mika Laitanen
SEKO – Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Sista ansökningsdag: 2017-08-25


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 juli 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan