Luftvärdighetsingenjör Helikopter 14

Om tjänsten


Uppgiften för Teknisk Chef Materielsystem (TCM) Helikopter består av att vara stabsfunktion till CT med ansvar för den fortsatta luftvärdigheten för flygmaterielsystemen samt gemensam materiel för Flygvapnet inom Försvarsmakten. TCM Helikopter tillhör organisatoriskt Helikopterflottiljen men lyder direkt under CT Flygoperatör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som LVI företräder du TCM avseende dennes uppgifter inom fortsatt luftvärdighet och materielutveckling, uppgifterna omfattar bland annat att:
· Fungera som länken mellan FMV och V6D avseende tekniskt systemstöd och avvikelsehantering
· Ge tekniskt stöd till alla aktörer inom flygunderhåll samt deltar i utveckling och problemlösning inom materielsystemet
· Bevaka luftvärdigheten för HKP14
· Ge tekniskt stöd till KFA, TCM, SI, V6-A och FMV
· Genomföra tekniska utredningar och rapporter tillsammans med SI
· Ta emot, bedöma och återmata FMV tjänsteleveranser (exvis omhändertagande av direktiv, operatörsanpassning av godkända data, planering och beställning av underhåll, analys och övervakning av UH-programmets effektivitet samt utveckling av UH-program)

Kvalifikationer
· Minimum 3 års erfarenhet av arbete med militär eller civil ledning av fortsatt luftvärdighet
· Relevant ingenjörsutbildning (system-, högskole- eller civilingenjör) alternativt långvarig erfarenhet som militär flygtekniker
· God kännedom om regelverk (RML-V-6-D och V-6-A eller EASA Part M och Part 145)

Meriterande
· Typkurs HKP14 eller något annat helikopter- eller flygsystem
· Kunskap om FM datasystem såsom Fenix, och PRIO

Personliga egenskaper
Befattningen innebär många kontakter med andra människor, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga. Delar av arbetet bedrivs dock enskilt och måste kunna genomföras under stort egenansvar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning
Arbetsort: Linköping
Ange löneanspråk i ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Teknisk Chef Materielsystem HKP Ulf Bladh, tfn 0734 322 492 och Stf Teknisk Chef Materielsystem HKP, Marianne Friskman, tfn 0721 888 206

Fackliga representanter
SACO Anneli Helmersson
Försvarsförbundet OFR/S Caroline Nilsson
Officersförbundet OFR/O Mats Häggström
Samtliga nås via växeln på telefonnummer 013 – 28 30 00

Sista datum för ansökan: 2017-08-31


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 juli 2017
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan