SAP HR- specialist till Stockholm

Om tjänsten


Systemförvaltningsenheten (SFE) är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.
Avdelning PRIO (SAP) förvaltning består av fem sektioner: Ekonomistyrning, Logistik, Human Resources (HR), Roller & behörigheter och PRIO Teknik. Avdelning PRIO är i en spännande uppbyggnadsfas då FM sedan 1,5 år tagit över ansvaret för tekniska system-förvaltningen.

HR-sektionens ansvar är att förvalta, utveckla och konfigurera Försvarsmaktens SAP-lösning inom HR-området. Vi på sektionen arbetar brett, med allt från felrättningar, förbättringar, implementationer och uppgraderingsprojekt. Försvarsmakten har en omfattande HR-lösning inom SAP som i dag inkluderar bl.a. PA, OM, DFPS (Industrilösning för offentlig sektor), Resa, Tid, Lön, Talent, ESS, MSS, formulär (Processes and Forms), EHS (Environment, Health and Safety) och BI (HANA). HR-sektionen består idag av 23 personer, varav ca hälften är konsulter. Bland de anställda har vi en dynamisk mix där ungefär hälften har verksamhetsbakgrund och andra hälften konsult¬bakgrund. Dessutom har vi en stor bredd på funktionell och teknisk kompetens (ABAP, WF och Portal).

Vi rekryterar nu en SAP HR-specialist. Vi söker Dig med rätt personlighet och djup kunskap inom SAP HR. För oss är det viktigt att hitta någon med passande kombination av personlighet och djup kompetens som kan komplettera gruppen.

Vi söker Dig som drivs av nya utmaningar och som vill bidra till fortsatt uppbyggnad av Försvarsmaktens systemförvaltning!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
HR-strategin inom Försvarsmakten är i ständig utveckling vilket kan ge Dig möjligheten att vara med och påverka utformningen av FM systemlösningen i SAP. Du förväntas kunna arbeta med felrättning, förbättringar, implementationer, uppgradering av systemet, årsrutiner, hålla i förstudier samt arbeta i projektform. Du kommer att arbeta med kravinhämtning, analys, design, konfigurering och tester. Du kommer att ha ett stort kontaktnät med övriga sektioner som PRIO Teknik, Roller & behörigheter och Ekonomi mfl.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har djup och mångårig kunskap inom SAP HR, dvs dokumenterad arbetslivserfarenhet av krav¬inhämtning, analys, design, konfigurering och tester inom SAP HR samt dokumenterad arbetslivserfarenhet av att ha deltagit i ett SAP implementations-projekt i en fullständig projektcykel. Vi söker dig som har en högskole¬utbildning inom Data/IT, HR eller innehar motsvarande kompetens som bedöms vara likvärdig.

Meriterande
Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet inom SAP HR Tid eller Lön. Det är även meriterande om Du har tekniskt intresse eller kompetens inom SAP så som ESS/MSS/Workflow/LSMW/ABAP, kännedom om framtids¬satsningar inom SAP samt ITIL. Till sist är det även meriterande att ha erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet inom HR-området.

Personliga egenskaper
I och med att vi har ett stort kontaktnät samt ständigt utvecklar vårt arbetssätt ser vi att Du har följande personliga egenskaper; engagerad, nyfiken, prestigelös, driven samt en lagspelare. För att kunna leda arbetet i att ta fram långsiktiga och förvaltningsbara system¬lösningar ser vi att Du är analytisk, lösningsorienterad, innehar en mycket god förmåga att kommunicera med såväl verksamheten som med tekniska resurser samt att Du har ledaregenskaper för att kunna facilitera workshops. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättningen av befattningen.

Övrigt
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm
Befattning: Civil

Vill Du veta mer om befattningen är Du välkommen att kontakta sektionschef Kamilla Lidsman, 072-993 36 03.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Hans Luthander, SEKO Hans Monthan. Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-03


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 juli 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-09-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan