Lv6 söker Radarbefäl GSS/K

Om tjänsten

Sökande enhet:

Luftvärnsregementet Lv6 söker nu blivande Radarbefäl till verkanskompaniernas Underrättelseplutoner.

Huvudsakliga uppgifter:

Plutonens uppgift är att spana av och rapportera positionen på fientliga flygplan och helikoptrar så att kompaniets robotplutoner kan komma till verkan. Du kommer att tjänstgöra i Försvarsmaktens modernaste markbaserade radarstation Underrättelseenhet 23B (UndE23B) där man jobbar i stridspar tillsammans med chefen i radarstationen, Sensorledaren. Radarbefälet ansvarar bland annat för att upprätta radiosamband, konfigurera radarstationen för bästa radar- och lägesbild, samt att mäta in positionen på flygplan och helikoptrar och rapportera detta till sensorledaren. Radarbefälet sköter även samverkan mot förbandets övriga radarstationer.

Arbetsuppgifter utöver verksamheten i radarn är att utgöra fordonsförare för en tung terränglastbil samt vara en del av gruppens skydd och bevakning. Ett av radarbefälen på gruppen kommer även att utgöra stridssjukvårdare efter genomförd utbildning.

De bästa radarbefälen väljs på sikt ut att vidareutvecklas och befordras till sensorledare.

Krav:

 • Genomfört grundläggande soldatutbildning GMU alternativt svensk värnplikt
 • Godkända betyg inom Svenska 1(Svenska A), Engelska 5(Engelska A), Matematik 1(Matematik A).
 • B-körkort
 • Då befattningen är placerad på ett verkanskompani så ska du uppfylla TRM:s (Totalförsvarets Rekryterings Myndighet) uttagningskrav för markstridssoldat

Önskvärda kvalifikationer:

 • Du har militärt förarbevis på tung lastbil
 • Du har utbildning på de vanligaste understödsvapnen i Försvarsmakten såsom KSP, GRG och P-skott
 • Du har genomfört grundutbildning mot gruppbefäl

Meriterande:

 • Du har tidigare arbetat inom signaltjänst eller radartjänst
 • Du har C-körkort
 • Du har deltagit i internationell tjänstgöring
 • Du har utbildning inom teknisk/naturvetenskaplig gymnasielinje samt uppfyller högskolebehörighet

Personliga egenskaper:

Vi söker personer med stort tekniskt intresse och god förmåga att omsätta teori i praktiken. Problemlösning är ett stort inslag i befattningen och bör vara en av dina drivkrafter. Du bör värdesätta arbete som kräver en hög grad av noggrannhet och precision. Arbetet kan snabbt gå från en lugn situation till att det händer mycket samtidigt och fort. Därmed bör du även ha en god simultan- och stresshanteringsförmåga. Du jobbar ständigt i team och din samarbetsförmåga bör vara god.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsort: Halmstad

Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens villkor om vissa avtal för kontinuerligt tjänstgörande gruppchefer, soldater och sjömän.

Upplysning om tjänsten kan lämnas av: 

Lt Patrik Andersson, 076 872 96 98

 Fackliga representanter:

Officersförbundet: Per Carlsson

OFR/S: Senadin Sela

SEKO: Jörgen Steen

Nås via växeln: 010-823 30 00

Sista ansökningsdag: 2017-08-27

Dokument att bifoga ansökan:

 • Personligt brev
 • CV med referenser


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men verkar framför allt i luftarenan. Uppgifterna är att övervaka luftrummet och upptäcka hot, samt skydda viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet. Med hjälp av olika sensorsystem övervakar de luftrummet, och skicka information till robotsystem som har till uppgift att bekämpa mål i luften.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 juli 2017
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftvärnsregementet (Lv 6) Halmstad
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan