Lv6 söker Sensorledare GSS/K

Om tjänsten

Sökande enhet:

Luftvärnsregementet Lv6 söker nu blivande Sensorledare till verkanskompaniernas Underrättelseplutoner.

Huvudsakliga uppgifter:

Plutonens uppgift är att spana av och rapportera positionen på fientliga flygplan och helikoptrar så att kompaniets robotplutoner kan komma till verkan. Du kommer att tjänstgöra i Försvarsmaktens modernaste markbaserade radarstation Underrättelseenhet 23B (UndE23B) där du jobbar tillsammans med radarbefälet och radarsoldaterna. Sensorledarens roll är att leda arbetet i stationen, samverka med övriga radarenheter samt ytterst säkerställa att våra eldenheter får information för att uppnå verkan.

Du kommer att arbetsleda både radarbefäl och radarsoldater vars uppgift är att upprätta radiosamband, konfigurera radarstationen för bästa radar- och lägesbild, samt att mäta in positionen på flygplan och helikoptrar och rapportera detta till dig.

Då din enhet kommer att vara förlagd i fält under övningar så är du även delaktig i gruppens skydd och bevakning. Fordonsutbildning på gruppens tunga terränglastbil kan även komma att ingå i utbildningen.

Utbildningstiden är lång och innan du är färdigutbildad som Sensorledare så kommer du att passera befattningarna radarsoldat och radarbefäl.

Krav:

 • Genomfört grundläggande soldatutbildning GMU alternativt svensk värnplikt
 • Godkända betyg inom Svenska 1(Svenska A), Engelska 5(Engelska A), Matematik 1(Matematik A).
 • B-körkort
 • Då befattningen är placerad på ett verkanskompani så ska du uppfylla TRM:s (Totalförsvarets Rekryterings Myndighet) uttagningskrav för markstridssoldat gruppchef.

Önskvärda kvalifikationer:

 • Du har militärt förarbevis på tung lastbil
 • Du har utbildning på de vanligaste understödsvapnen i Försvarsmakten såsom KSP, GRG och P-skott
 • Du har genomfört gruppchefsutbildning

Meriterande:

 • Du har tidigare arbetat inom signaltjänst eller radartjänst
 • Du har C-körkort
 • Du har deltagit i internationell tjänstgöring
 • Du har utbildning inom teknisk/naturvetenskaplig gymnasielinje samt uppfylld högskolebehörighet

Personliga egenskaper:

Vi söker personer med stort tekniskt intresse och god förmåga att omsätta teori i praktiken. Problemlösning är ett stort inslag i befattningen och bör vara en av dina drivkrafter. Du bör värdesätta arbete som kräver en hög grad av noggrannhet och precision. Arbetet kan snabbt gå från en lugn situation till att det händer mycket samtidigt och fort. Därmed bör du även ha en god simultan- och stresshanteringsförmåga. Vi söker dig som är en naturlig ledare och har vana av att arbeta i grupp samt av att arbetsleda.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsort: Halmstad

Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens villkor om vissa avtal för kontinuerligt tjänstgörande gruppchefer, soldater och sjömän.

Upplysning om tjänsten kan lämnas av: 

Lt Patrik Andersson, 0768-729698

 Fackliga representanter:

Officersförbundet: Per Carlsson

OFR/S: Senadin Sela

SEKO: Jörgen Steen

Nås via växeln: 010-823 30 00

Sista ansökningsdag: 2017-08-27

Dokument att bifoga ansökan:

 • Personligt brev
 • CV med referenser


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men verkar framför allt i luftarenan. Uppgifterna är att övervaka luftrummet och upptäcka hot, samt skydda viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet. Med hjälp av olika sensorsystem övervakar de luftrummet, och skicka information till robotsystem som har till uppgift att bekämpa mål i luften.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 juli 2017
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftvärnsregementet (Lv 6) Halmstad
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan