Lv6 söker Stridsfordonsförare PATGB 202 GSS/K

Om tjänsten

Sökande enhet:

Luftvärnsregementet Lv6 söker nu stridsfordonsförare för PANSARTERRÄNGBIL 202 till en av verkanskompaniernas radarplutoner.

Huvudsakliga uppgifter:

Som fordonsförare på PATGB 202 så är du del av en besättning där radiolänkgruppchefen är din närmaste chef. Din roll är att framföra fordonet samt att sörja för underhåll och tillsyn av fordonet. Du kommer att vara del av en grupp vars roll är gruppera och bemanna radiolänkstation 371B under fältövningar.

Krav:

 • Genomfört grundläggande soldatutbildning GMU alternativt svensk värnplikt
 • Godkända betyg inom Svenska 1(Svenska A), Engelska 5(Engelska A), Matematik 1(Matematik A).
 • B-körkort
 • Då befattningen är placerad på ett verkanskompani så ska du uppfylla TRM:s (Totalförsvarets Rekryterings Myndighet) uttagningskrav för markstridssoldat

Önskvärda kvalifikationer:

 • Du har tidigare jobbat som alternativt gjort värnplikt med inriktning ledning/samband.
 • Du har förarbevis på PATGB 203/202/360
 • Du har utbildning på de vanligaste understödsvapnen i Försvarsmakten såsom KSP, GRG och P-skott

Meriterande:

 • Du har arbetat som besättningsman på ett motoriserat eller mekaniserat förband
 • Du har C-körkort
 • Du har genomfört internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper:

Vi söker personer med intresse för fordon och teknik med förmåga att arbeta självständigt och i grupp.

Då du kommer att jobba på en radarpluton vars uppgift är att spana efter fientliga flygplan och helikoptrar är det viktigt att du som person kan se den större bilden samt är flexibel för nya uppgifter. Du ska vara bra på att arbeta i en mindre grupp såsom besättningsgruppen men samtidigt kunna delta i utbildning som bedrivs med hela plutonen. Du ska ha god förmåga till tempoväxling då din enhet snabbt kan få omgrupperingsorder.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsort: Halmstad

Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens villkor om vissa avtal för kontinuerligt tjänstgörande gruppchefer, soldater och sjömän.

Upplysning om tjänsten kan lämnas av: 

Lt Patrik Andersson, 076 872 96 98

 Fackliga representanter:

Officersförbundet: Per Carlsson

OFR/S: Senadin Sela

SEKO: Jörgen Steen

Nås via växeln: 010-823 30 00

Sista ansökningsdag:  2017-08-27

Dokument att bifoga ansökan:

 • Personligt brev
 • CV med referenser


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men verkar framför allt i luftarenan. Uppgifterna är att övervaka luftrummet och upptäcka hot, samt skydda viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet. Med hjälp av olika sensorsystem övervakar de luftrummet, och skicka information till robotsystem som har till uppgift att bekämpa mål i luften.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 juli 2017
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftvärnsregementet (Lv 6) Halmstad
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan