Teletekniker Satellitkommunikation Enköping

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som teletekniker Satkom innebär att självständigt genomföra förebyggande- och avhjälpande underhållsarbete, reparationer samt driftsättningar av i Försvarsmakten förekommande satellitkommunikationsmateriel. Såväl till land som ombord på fartyg, inom riket samt utomlands.

Som teletekniker Satkom så kommer du att utföra underhåll på satellitkommunikationsutrustning inom hela Försvarsmakten antingen på verkstaden i Enköping eller på plats hos användarna. Du kommer att ha tät kontakt med användare, driftpersonal, satellitoperatörer, produktansvariga på Försvarets Materielverk samt leverantörer. Du måste vara beredd att kunna handleda användare och operatörer genom felsökningsprocedurer och enklare felavhjälpning över telefon.

Kvalifikationer
Gymnasieutbildning med el/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren
Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
B-körkort fordras
God datorvana
Du är utåtriktad och tycker om att ta ansvar

Meriterande
Dokumenterad utbildning inom satellitkommunikation
Utbildning/Erfarenhet inom satellitkommunikation, radiolänk, annan trådlös transmission
Erfarenhet av arbete med land- och/eller fartygsbaserade VSAT-system
GVF Certifiering
Erfarenhet av mjuklödning och kontaktpressning
Genomförd värnplikt/GMU
Förarbevis på truck och/eller hjullastare
Erfarenhet av Cisco nätverksutrustning
Erfarenhet av höghöjdsarbete
Erfarenhet av och kännedom om Försvarsmaktens utrustningar
Erfarenhet av arbete i statlig myndighet

Personliga egenskaper
Som person är du öppen och social men kan även agera självständigt. Du har en bra samarbetsförmåga samtidigt som du kan ta eget ansvar. Du är serviceinriktad, stresstålig och har god analytisk förmåga samt utför uppgifter med hög kvalitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Enköping, men arbete kan även förekomma i övriga delar av landet
På avdelningen finns många manliga medarbetare och vi arbetar för en ökad mångfald och könsfördelning, vi ser därför gärna kvinnliga sökande
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: snarast

Upplysningar
För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Peder Karlsson 0733641318

Fackligaföreträdare
SACO Pär Lohman
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Göran Levin
SEKO Lars Lindell
Samtliga nås via växeln: 0171157000

Sista ansökningsdag
2017-08-28


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 juli 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan