SVERIGES AMBASSAD I HELSINGFORS SÖKER EN försvarshandläggare/-assistent

Om tjänsten

Sveriges ambassad i Helsingfors söker en handläggare för bevakning och rapportering om finsk försvarspolitik och andra försvarsrelaterade frågor.

Sveriges ambassad i Helsingfors består för närvarande av 15 medarbetare, varav fem är diplomater utsända från Sverige, och tio är lokalt anställda. Ambassaden täcker ett stort verksamhetsområde i vilket det ingår politiska, handelspolitiska och näringslivsfrämjande frågor, press/information/kultur, inklusive Sverigefrämjande, samt rättsliga frågor ochkonsulära ärenden. Säkerhets- och försvarspolitik samt andra försvarsrelaterade frågor utgör en viktig del. Försvarsavdelningen är en del av ambassaden och arbetar nära ambassadens övriga personal.

Försvarsattachén (och försvarsavdelningen) representerar Sverige och Försvarsmakten och har som uppgift att främja relationer och samarbete inom försvarsområdet. Försvarsavdelningen ska ha kunskaper om landets säkerhets- och försvarspolitiska relationer, försvarsmaktsstrukturer, deras förtjänster och begränsningar. Avdelningen ska också ha kunskaper för att vid behov kunna redogöra för det svenska försvaret och dess verksamhet för finska företrädare.

Försvarshandläggaren/-assistenten anställs som lokalanställd vid ambassaden i Helsingfors men löser i allt väsentligt uppgifter åt försvarsattachén och Försvarsmakten. I uppgifterna ingår i huvudsak att stödja försvarsattachén i dennes tjänsteutövning, med allt från administrativa tjänster (expeditions- och arkivtjänst) till genomförande av t.ex. besök, seminarier, ceremoniell verksamhet, representation m.m. En annan uppgift för försvarshandläggaren/-assistenten är att hantera diplomatiska tillstånd, vilka i huvudsak sköts av Försvarsavdelningen, för ambassadens räkning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Ansvara för expeditionstjänsten
Upprätthålla försvarsavdelningens arkiv
Hantera avdelningens signalskydds- och sambandsutrustning
Handlägga besöks- och uniformstillstånd samt diplomatiska tillstånd för fordon, flyg och fartyg
Utarbeta underlag för bevakning av finsk säkerhets- och försvarspolitik samt för Försvarsavdelningens rapportering
Delta i planering och genomförande av besök
Genomföra förberedelser för och delta vid ceremoniell- och representationsverksamhet

Önskvärda kvalifikationer:
Lägst gymnasieutbildning
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift
Körkortsklass B
Militär erfarenhet är ett krav, där tjänstgöring i svenska försvarsmakten är meriterande
Högskoleutbildning med inriktning mot statsvetenskap, säkerhetspolitik och/ eller underrättelseanalys är meriterande
Kunskaper i finska språket är meriterande

Dina personliga egenskaper

Mycket god samarbets- och kontaktförmåga
Resultatorienterad och självständig med god initiativ- och organisationsförmåga
Noggrann, flexibel och med god förmåga att agera lugnt samt med skärpa och fokus, även under hög arbetsbelastning
God förmåga att ta ansvar
Högt säkerhetsmedvetande

Stor vikt kommer att läggas vid lämplighet utgående från de personliga egenskaperna. Även möjligheter att snabbt tillträda tjänsten värderas.

Anställningsvillkor

Anställning sker snarast och gäller därefter tills vidare, med provanställning de sex första månaderna. Försvarshandläggaren/-assistenten anställs på en heltidstjänst som lokalanställd vid ambassaden i Helsingfors, som är egen utrikesmyndighet.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6 augusti 2017. Berätta gärna om dig själv och dina motiv för att söka denna tjänst i ett personligt brev och bifoga ett CV. Märk din ansökan med ”Ansökan försvarshandläggare” och sänd den med e-post tillambassaden.helsingfors@gov.se och med en kopia till peter.stolt@gov.se

Upplysningar om tjänsten/kontaktinformation

Nuvarande Försvarshandläggaren, Peter Kjellman, +358 (0) 50 5210450
Försvarsattachén, överste Peter Stolt, +358 (0)40 1645535

Administrativa frågor såsom kontrakt, semester, lön mm besvaras av:
Sidal Günes +358 (0) 40 7671  808
Jan Nyberg +358 (0) 40 0341 876

Ambassadens telefonväxel: +358 9 6877 660

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 juli 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan