Ställföreträdande chef till den juridiska avdelningen

Om tjänsten


Den juridiska avdelningen vid Högkvarterets Ledningsstab är den centrala rättsliga funktionen inom Försvarsmakten. Vid avdelningen finns idag 28 befattningar, varav 25 är juristbefattningar. Avdelningen består av tre sektioner med ansvar för olika rättsområden samt en ledningssektion. Juristerna har till uppgift att företräda och stödja myndigheten i rättsliga ärenden. Den juridiska verksamheten inom Försvarsmakten är mycket varierande och omfattar flertalet rättsområden, bl. a. förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, arbetsrätt, fastighetsrätt, skadeståndsrätt och övrig civilrätt, militäroperativ juridik, folkrätt samt internationell rätt.

Försvarsmaktens högkvarter söker nu en mycket kvalificerad jurist att biträda chefsjuristen tillika chefen för juridiska avdelningen, att leda och utveckla Försvarsmaktens juridiska arbete.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i huvudsak av, förutom att vara ställföreträdande chef under chefsjuristen, bland annat löpande juridisk rådgivning, kvalificerat utredningsarbete, författ¬ningsarbete, leda arbetsgrupper och utföra förhandlingsarbete. I tjänsten ingår också organisationsutveckling, verksamhets- och personalledning och att ansvara för vissa verksamhetsövergripande och strategiska frågor.

Kvalifikationer
- Väl meriterad jurist, gärna assessor från domstol, eller motsvarande erfarenhet
- Dokumenterat goda chefs- och ledaregenskaper samt erfarenhet av chefsbefattningar med en tydlig arbetsgivarroll

Meriterande
- Bred erfarenhet inom några av avdelningens verksamhetsområden
- Erfarenhet av internationellt arbete inom verksamhetsområdet
- Erfarenhet av att ha genomfört/lett större utvecklingsprojekt, organisationsutveckling och/eller förändringsledning med goda resultat
- Erfarenhet av utredningsverksamhet
- Kunskap om Försvarsmakten

Personliga egenskaper
- Intresse och förmåga att leda och arbeta i team samt inspirera medarbetare
- Utvecklingsinriktad med förmåga att genomföra förändringsarbete
- God kommunikativ förmåga
- Ha helhetsperspektiv och kunna blicka framåt
- Hög integritet, strukturerad och lösningsorienterad
- Förmåga att arbeta proaktivt och att ta initiativ
- Mycket god samarbets- och organisationsförmåga
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet. Vi kommer att genomföra arbetsplatspsykologiska tester.

Övrigt
Tjänsten avser tillsvidareanställning och är placerad vid Försvarsmaktens högkvarter på Lidingövägen i Stockholm.

Förfrågningar angående tjänsten kan göras till Carin Bratt, chefsjurist, på telefon 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret
Camilla Robertsson (SACO)
Hans Monthan (SEKO)
Pia Almström (Försvarsförbundet OFR/S)
Arne Nilsson (OFR/O)
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-07. Ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 juli 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan