Legitimerad läkare till Försvarshälsan Berga!

Om tjänsten


Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan vid Haninge Garnison ingår i Region Mälardalen tillsammans med mottagningar i Enköping, Uppsala, Kungsängen och Stockholm. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för elever och rekryter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten.

Vid Haninge Garnison finns bland annat första amfibieregementet och fjärde sjöstridsflottiljen:
• Amfibieregementet verkar där vatten möter land. Förbandets kustjägare, amfibiesoldater och sjömän har med olika vapensystem förmågan att ta och utöva kontroll över kustområden. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt.
• Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband med en verksamhet som är inriktad mot att vidmakthålla och utveckla förmågan till väpnad sjöstrid. Flottiljens ledningsstab, tio fartyg och röjdykardivision på västkusten utbildar och upprätthåller beredskap med sjömän och officerare för att genomföra insatser, både nationellt och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du är Försvarshälsans resurs i arbetsmiljö- och hälsofrågor och ansvarar för den medicinska delen i utredning och behandling i rehabiliteringsärenden där Försvarshälsan medverkar. Som läkare vid Försvarshälsan kan också lättare hälso- och sjukvårdsarbete förekomma riktat mot de rekryter och elever som utbildas inom Försvarsmakten. Tjänstbarhetsbedömning av personal för utlandstjänstgöring och nyanställning är också förekommande. I befattningen ingår att kunna vara läkare med medicinskt ledningsuppdrag.

Kvalifikationer
Svensk läkarlegitimation med specialistkompetens inom företagshälsovård/arbetsmiljömedicin, allmänmedicin eller annan relevant specialistkompetens.
B-körkort.

Meriterande
Erfarenhet av företagshälsovårdsarbete.

Personliga egenskaper
Du är serviceinriktad, flexibel och initiativtagande för att kunna möta de behov som uppstår. Du har ett intresse för arbetsmiljöarbete samt att arbeta i ett tvärprofessionellt team. Det krävs att du är självgående i din tjänsteutövning, har en god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är i huvudsak förlagd till Försvarshälsans mottagning vid Haninge Garnison. Tjänstgöring på annan ort i region Mälardalen kan förekomma.
Tillträde snarast möjligt. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Arbetstid: 40 h/v, heltidstjänstgöring. Verksamheten bedrivs till allra största delen på dagtid med fria helger och veckoslut.
Individuell lönesättning utifrån Försvarsmaktens lönepolicy, ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Liselotte Yregård, företagsläkare vid Försvarshälsan Berga, 08-8233716
Marcus Westin, platschef Försvarshälsan Berga, 0709-64 80 85
Kontaktpersonerna är tillgängliga från och med 14 augusti.

Fackliga representanter
OFR/S Madeleine Daleo
SACO-F Tomas Andersson
OFR/O Johan Hamlin
SEKO-F Claes Hallin
Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-27. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 juli 2017
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmakten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-08-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan