Systemtekniker Unix/Linux

Om tjänsten

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Sektionen ansvarar specifikt för drift och vidmakthållande av infrastruktur och system för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet. System och applikationer som tillhör sektionens vardag är AIX, NIM/HMC, Red Hat, SUSE, WebSphere, TSM, ITM/Omnibus, DB2 och mycket mer.

Är det dig vi söker?
Vi söker dig som har erfarenhet av IT-drift och gärna i stora organisationer med komplexa, blandade miljöer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Just nu söker vi dig som primärt vill arbeta med driften av våra Unix-/Linuxbaserade system. 

Tjänsten innebär att du är delaktig i att modernisera och automatisera funktioner inom området genom installationer, konfiguration, felsökning, optimering samt larmsättning. Att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten ser vi som en naturlig del av arbetet.

På sikt ser vi gärna att du även lär dig, och tar ett delat ansvar för, angränsade områden som t ex backup och lagring.

Du som söker är villig att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort ansvar för dina åtaganden. Vi arbetar aktivt enligt best practice för att använda supporterade versioner på mjuk- och hårdvara, detta medför att vi kontinuerligt vidareutbildar vår personal.

Kompetens
Högskoleutbildning med inriktning IT /data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav.

Kunskaper om och flera års erfarenhet av följande är ett krav:

 • Minst 4 års arbetserfarenhet inom installation/drift/underhåll/felsökning av Unix/Linux
 • Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
 • B-körkort är ett krav

Arbetserfarenhet inom följande är meriterande:

 • Installation/drift/underhåll/felsökning av AIX miljöer
 • IBM Websphere
 • IBM Power hårdvara
 • Arbete enligt ITIL
 • Projektarbete
 • Prestandaanalyser
 • Arbeta utifrån agila principer och förhållningssätt
 • Försvarsmaktens verksamhet

Vi ser att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då delar av arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning som levererande projekt. 

Upplysningar

Upplysningar om befattningen lämnas av Magnus Nordahl (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO Hans Monthan, 070-215 13 44


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 juli 2017
 • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-09-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan