Legitimerad Psykolog till Försvarshälsan Berga!

Om tjänsten


Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan vid Haninge Garnison ingår i Region Mälardalen tillsammans med mottagningar i Enköping, Uppsala, Kungsängen och Stockholm. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för elever och rekryter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten.

Vid Haninge Garnison finns bland annat första amfibieregementet och fjärde sjöstridsflottiljen:
• Amfibieregementet verkar där vatten möter land. Förbandets kustjägare, amfibiesoldater och sjömän har med olika vapensystem förmågan att ta och utöva kontroll över kustområden. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt.
• Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband med en verksamhet som är inriktad mot att vidmakthålla och utveckla förmågan till väpnad sjöstrid. Flottiljens ledningsstab, tio fartyg och röjdykardivision på västkusten utbildar och upprätthåller beredskap med sjömän och officerare för att genomföra insatser, både nationellt och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Psykologens arbete inom Försvarshälsan Berga innefattar psykosociala arbetsmiljö- och hälsofrågor på individ- grupp- och organisationsnivå. Arbetet innebär bl a stress- och konflikthantering, kris- och stödsamtal, handledning av chefer och medarbetare samt medverkan vid rehabiliteringsutredningar. Vidare ingår medverkan i tjänstbarhetsbedömningar, t ex inför internationell tjänstgöring. I arbetsuppgifterna ingår även utbildningsinsatser och utvecklingsarbete.
Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete samt ha ett nära samarbete med Försvarshälsans övriga personal. Tjänstgöringen sker främst på Haninge Garnison, men visst arbete på andra försvarshälsor i region Mälardalen kan förekomma.

Kvalifikationer
• Legitimerad psykolog med minst fem års erfarenhet inom yrket.
• Minst tre års klinisk erfarenhet, inriktning KBT – utredning och behandling.
• Minst tre års erfarenhet av företagshälsovård.
• Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
• B-körkort.

Meriterande
• Tidigare arbete inom Försvarsmakten eller annan relevant kunskap om organisationen.
• Andra utbildningar/certifieringar inom psykologi förutom psykologprogrammet.
• Erfarenhet av arbetsförmågebedömningar.
• Erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering.
• Teoretisk och praktisk erfarenhet av utbildningsinsatser.

Personliga egenskaper
Du har egen drivkraft, är kundorienterad och trivs med att arbeta tillsammans med andra yrkeskategorier i syfte att stödja arbetsgivaren i det hälsofrämjande arbetet. Flexibilitet och god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten liksom god fysisk kondition. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är placerad vid Försvarshälsan Berga, Haninge Garnison.
Arbetstid: dagtid, men kvälls- och helgarbete kan förekomma.
Tillträde: 18-01-08. Tjänsten är tidsbegränsad tom 18-11-30.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Marcus Westin, Platschef/leg. Psykolog, Försvarshälsan Berga, 070 964 80 85

Fackliga representanter
OFR/S Madeleine Daleo
SACO-F Tomas Andersson
OFR/O Johan Hamlin
SEKO-F Claes Hallin
Samtliga kontaktas via växeln: 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-24. Bifoga CV, personligt brev samt löneanspråk i din ansökan.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 augusti 2017
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmakten
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-09-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan