Amfibiedykare

Om tjänsten

 

Utlysta tjänster

AMFIBIEDYKPLUTONEN

Amfibiedykare (OR1-4)

Vem är du?

Tjänstgöring på 2.amfibiebataljonen innebär att du i grunden är amfibiesoldat och att du löser grundläggande soldatuppgifter på ett föredömligt sätt. Arbetet som amfibiedykare ställer krav på att lösa uppgifter under alla tänkbara förhållanden, både i vattnet och på land. Tjänsten ställer mycket höga krav på noggrannhet, förtroende och vilja. En amfibiedykare ska vara fysiskt vältränad, psykiskt stabil, händig och uthållig. En förutsättning för att klara av utbildningen till amfibiedykare är att du som söker inte kommer med allvarliga skador eller sjukdomar. Då grundutbildningen är mycket intensiv kommer höga krav ställas på såväl din vattenvana som din fysiska status från dag ett.

Krav för anställning

- Genomförd GMU/värnplikt med godkänt betyg.

- 6 månaders tjänstgöring i Försvarsmakten.

- 3 km löpning under 14 minuter.

- FM Multitest med godkänt resultat och åtminstone 300 poäng.

Anställning

VARAKTIGHET/ANSTÄLLNING
Heltidstjänstgöring/kontinuerlig tjänstgöring.
Tidsbegränsad anställning med 6 års kontrakt. 6 månaders provanställning tillämpas vid nyanställning.

TILLTRÄDE
Anställning påbörjas i januari 2018 med befattningsspecifik utbildning mot amfibiedykare.

PLACERING
Haninge garnison, Amf 1, 2.amfibiebataljonen, 201.ledningskompaniet, amfibiedykplutonen.

LÖN
Individuell lönesättning tillämpas, dock lägst 18 500 kr. I övrigt enligt avtal. 
Uppsägningstid 1-2 månader beroende på tjänstgöringstid.

Ansökan

DOKUMENT ATT BIFOGA I DIN ANSÖKAN

·  Personligt brev
·  CV med referenser
·  Intyg på betyg och utbildningsbevis

Sista datum för ansökan

Urval kommer ske löpande. Du som sökande kommer få information så fort som möjligt om du kallas till kompletterande prövning eller ej innan sista ansökningsdagen 2017-09-30.

Kompletterande prövning

Kompletterande prövning med fystester och intervjuer kommer genomföras måndag-tisdag v.742. Ytterligare fystester kommer genomföras än de som redan nämnts i annonsen. Mer information avseende den kompletterande prövningen delges de som kallas.

Kontakt

Upplysningar kan lämnas av

Lt Måns Svensson
Plutonchef
072-161 69 00
mans.svensson@mil.se

Facklig representant OF Amf
of-amf@mil.se

Personalenheten på 2.amfibiebataljonen
amf1-rekrytering@mil.se


 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet, Amf 1, verkar där vatten möter land och verkar i Stockholm, Göteborg och på Gotland. Med hjälp av bland annat de snabbgående stridsbåtarna, svävare, trossbåtar och bevakningsbåtar, uppnår man en god rörlighet och förmåga att ta och utöva kontroll över kustområden. Syftet är att kunna styra vilka mark- och sjöenheter som ska ha tillgång till eller möjlighet att passera genom ett särskilt område. Amfibiesystemet kan verka i fyra dimensioner: i och under vattenytan, på land och i luften. Soldaterna använder kontrollerbara minor, robotsystem, granatkastare och andra vapensystem.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 september 2017
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Amfibieregementet (Amf 1) Berga/Muskö
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan