Verksamhetssäkerhetsofficer

Om tjänsten

Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) söker en verksamhetssäkerhetsofficer under 3 år. Tjänsten är en militär befattning.

Med hänsyn till att ordinarie verksamhetssäkerhetsofficer (VerksäkO) har andra uppgifter externt söker FMTS en ersättare fram till 2020-10-31 med start snarast möjligt.

Önskvärda kvalifikationer.

Övergripande kunskaper om lagar och föreskrifter som reglerar arbetsmiljö- och verksamhetssäkerhetsarbete.

Kunskaper om försvarsmaktens riskhanteringssystem samt uppföljning av densamma.

Kunskaper och erfarenheter avseende riskhantering vid vapen- och ammunitionshantering vid förekommande övningar och utbildningar.

Kunskaper om försvarsmaktens interna regelverk exvis SäkR, BVKF och IFTEX. Grundläggande kunskaper i stabsarbete.

B-körkort

För att trivas med den stora kontaktyta som tjänsten innebär är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper samt intresse och engagemang för ämnesområdet.

Befattningsbeskrivning.

Placeringen är vid FMTS stabsenhet.

VerksäkO lyder direkt under C FMTS i vad avser förbandets verksamhetssäkerhet.

En del av det dagliga arbetet läggs på interna och externa (exvis MSB och Kommunal räddningstjänst) kontakter.

Arbetet syftar ytterst till att omsätta lagar, regler och föreskrifter från VAD till HUR FMTS ska jobba för att vi ska uppfylla ställda krav och därmed förebygga olyckor, tillbud och ohälsa. Därför genomförs även uppföljning och kontroll av verksamhetssäkerhetsarbetet i verksamheten relaterat till FMTS verksamhetsledningssystem.

Frågor om befattningen hänvisas till:

Verkssamhetssäkerhetsofficer Roger Ottosson

Tel   035-266 33 71

Email  roger.ottosson@mil.se

C Genomförandeavdelningen Christer Mårtensson.

Tel  035-266 20 57

Email  christer.s.martenssson@mil.se

 Dag för tillträde sker i dialog med sökande. Inriktning är dock senast 2017-12-01.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 augusti 2017
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-09-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan