Applikationsansvarig SharePoint

Om tjänsten


Systemförvaltningsenheten, SFE – Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I Försvarsmakten använder vi i dagsläget SharePoint 2010 för emilia (intranät), Vidar (system för Dokument och Ärendehantering samt för ett antal intranätapplikationer. Den nuvarande versionen - 2010 - kommer att ersättas av SharePoint 2016 under året. Som applikationsansvarig ska du kunna verka över ytan för samtliga dessa applikationer. I förvaltningsläge ska applikationerna främst vidmakthållas. Det finns dock ett stort ny- och vidareutvecklingsbehov, allt beroende på verksamhetens behov och beslutade förändringar. I huvudsak kommer du att vara den person som ansvarar för att omsätta verksamhetsbehovet till tekniska lösningar.

Kvalifikationer
Erfarenhet av Dokument- och Ärendehanteringssystem
Erfarenhet av intranätlösningar
Erfarenhet av att omsätta verksamhetens krav till tekniska lösningar
Högskoleutbildning med inriktning mot IT/Data eller motsvarande förvärvad erfarenhet krävs
Dokumenterad erfarenhet av MS SharePoint, inkl administration
Erfarenhet från förvaltning av komplexa IT-system
Goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift
God metodkompetens och erfarenhet av agilt/processorienterat arbete
Mycket goda kunskaper inom webförvaltning

Meriterande
Erfarenhet av att arbeta med TFS
Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
Domain-Driven Design
SpecFlow
Inversion of Control/Unity
PowerShell
Erfarenhet av C#, ASP.NET Webforms samt JavaScript med jQuery
Kunskap och erfarenhet av programmering i Visual Studio, .Net Framework och C#

Personliga egenskaper
Du ska tycka om att arbeta i team och har ett driv att utveckla både dig själv och verksamheten i teamet. Du ska vara nyfiken, noggrann och säkerhetsmedveten. Du ska kunna bidra med ett professionellt bemötande av medarbetare, kundverksamhet och externa leverantörer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort Stockholm.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta
Sektionschef Mats Jonsson, 070-315 79 38
Produktionsledare Anne-Katherine Westerberg 076-803 93 01
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS HR (Stab J1), 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 augusti 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan