Junior kommunikatör till Ledningsregementet

Om tjänsten

Sökande enhet
Regementsstabens informationsavdelning består av tre personer – Kommunikationschef och två kommunikatörer.  Avdelningen ansvarar för att planera, samordna, leda, utveckla och följa upp Ledningsregementets övergripande kommunikation och stödja våra krigsförband. Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband som stödjer hela Försvarsmakten med ledning, samband, beslutsunderlag till chefer samt ledningsträning och utbildning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Producera text och bild för våra tryckta och digitala kanaler
 • Genomföra aktiviteter och events, t ex personalsamlingar och Regementets dag
 • Fungera som redaktör för Ledningsregementets kanaler
 • Formge produkter och annonser
 • Delta i interna och externa nätverk t ex stödja, utbilda och coacha redaktörer och krigsförband
 • Delta i stabsarbete och kriskommunikationsarbete
 • Handlägga frågor från allmänhet och medier
 • Representera informationsavdelningen i olika forum och arbetsgrupper

Kvalifikationer

 • Genomförd militär grundutbildning, såsom Värnplikt, GMU eller motsvarande
 • God förmåga att uttrycka sig i bild och/eller text
 • Förståelse för sociala medier

Meriterande

 • Utbildning inom media, kommunikation eller journalistik
 • Tidigare arbetslivserfarenhet. Gärna inom media och kommunikation.
 • Kunskap i Photoshop och Indesign
 • Tidigare erfarenhet av arbete med rörlig bild

Personliga egenskaper

Vi tror att du är en driven person som brinner för foto/video och/eller det skrivna ordet och att du ständigt vill utvecklas i din roll som kommunikatör. Du är lite av en kameleont som kan smälta in i de flesta miljöer och du har lätt för att skapa och underhålla kontaktnät. Vi tror att du själv är en engagerad användare av sociala medier och att du har en naturlig fallenhet för snabb kommunikation till en yngre målgrupp. Vi ser gärna att du som har mycket ”spring i benen” söker befattning hos oss.

För att lyckas i den här rollen behöver du vara strukturerad, flexibel och lyhörd. Du måste också vara bekväm med att fungera under fältmässiga förhållanden under längre tid och var införstådd med att oregelbundna arbetstider och resor i jobbet förekommer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning tillämpas.
Tjänstgöringsgrad: Heltid. Lön efter överenskommelse.
Arbetsort: Enköping.
Beräknat tillträde: Snarast möjligt.

För att din ansökan ska behandlas behöver du, förutom CV och ansökningsbrev, bifoga arbetsprover i formaten PDF, Word eller JPG; text och/eller bild av reportagekaraktär.

Slutkandidaterna vi avser att gå vidare med kommer som en del i rekryteringsprocessen att få genomföra ett personlighetsformulär.

Upplysningar om befattningen lämnas via epost av:
Kommunikationschef Therese Timpson: therese.timpson@mil.se . Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Sofie Edemar på 0709-186 435.

Fackliga representanter
SACO: Carl-Johan Pettersson
OFR/S: Inge Bäcklin
SEKO: Lars Lindell
OFR/O, OF Enköping: Magnus Johansson
Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-157000

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-30. V din ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för befattningen.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 augusti 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan