Stadsskyttesoldat, Livbataljon

Om tjänsten

Livbataljons huvuduppgifter är att försvara Sveriges stats- och försvarsmaktsledning i händelse av krig samt bedriva statsceremoniell tjänst. Vid Livbataljon tjänstgör ca 400 kontinuerligt och tidvis tjänstgörande soldater och officerare.

Läs mer om Livbataljon här 

Vi söker dig som vill arbeta med både soldat- och paradtjänst, vill ingå i försvaret av huvudstaden, arbeta centralt i Stockholm och vara Försvarsmaktens ansikte utåt.

Om tjänsten

Du som kontinuerligt anställd soldat vid Livbataljon kommer huvudsakligen att arbeta med statsceremoniell tjänst samt att vidmakthålla och utveckla grundläggande soldatkunskaper samt färdigheter i innehavd befattning i krigsförbandet. Du kan efter lämplighet befattningsutbildas bl.a. mot olika understödsvapen, sjukvård, signalist, fältarbeten, gruppchef.

Livkompaniet genomför högvakter till fots vid Stockholms och Drottningholms slott samt svarar för hedersvakt och grenadjärsvakt vid statsbesök samt statsceremonier. Livkompaniet ansvarar även för bevakning och inpasseringskontroller vid Kavallerikasern.

Kvalifikationer

-Svensk medborgare
-Godkända gymnasiebetyg i Sv A, Ma A samt En A
-Godkända betyg från GMU/GU/Värnplikt
-Uppfyller FM FYSS baskrav. Fälttest 12:00 (FM beeptest 9:3) samt multitest 175 p

Meriterande

-Tidigare anställning i FM
-B-körkort
-Militära förarbevis
-Dokumenterad utbildning på understödsvapen

Du som person

För att trivas i tjänsten ser vi att du som söker har demokratiska värderingar och tror på människors lika värde. Du är vårt ansikte utåt och det är av vikt att du har ett trevligt och tillmötesgående sätt samt känner ett engagemang för att representera Försvarsmakten i officiella sammanhang. Du tycker om fysisk träning och värdesätter att upprätthålla den status som krävs i ett fysiskt arbete. I arbetsmiljön förekommer allergener från bl.a. häst och hö, det är viktigt att du inte får allergiska reaktioner med men för din arbetsförmåga.

Villkor

Anställningsform: Visstidsanställning på heltid som kan inledas med 6 månaders provanställning
Arbetsplats: Lidingövägen 28 i Stockholm
Tillträde: Preliminärt v.47
Grundlön: Enligt FM Lönestruktur, dock lägst 18 000 kr

Rekryteringsprocess

Du får ett bekräftelsemejl när vi mottagit din ansökan. Vi bjuder in lämpliga kandidater för personligt möte och tester, som omfattar information, intervjuer, fysiska tester, läkarundersökning. Testdagar sker i huvudsak måndag eller tisdag v.40.

Kontakt

Kn David Ek, david.ek@mil.se
Chef S1, Lt Sara Bengtsson, sara.x.bengtsson@mil.se
Personalgeneralist, Anna Saverstam, anna.saverstam@mil.se

OFR/O, Johan Hamlin
OFR/S, Madeleine Daleo
SACO, Catarina Malmrot
SEKO Försvar, Tomas Klasson

Samtliga nås via försvarsmaktens växel, 08-584 540 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 september 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan