Stf Chef för Försvarsmaktens internrevison

Om tjänsten


Försvarsmaktens internrevision

Försvarsmaktens internrevision är ett av myndighetsledningens instrument för att utvärdera och utveckla den interna styrningen och kontrollen. Internrevisionen har också en viktig rådgivande roll inom sitt kompetensområde, som stöd till Försvarsmaktens organisationsenheter i deras arbete med att utvecklas mot uppställda mål och lösa uppgifter på ett effektivt sätt. Internrevisionen är direkt underställd myndighetsledningen (ÖB/GD) men ingår administrativt i Högkvarteret.

Internrevisionen består, för närvarande, av sju medarbetare, såväl civila som militära. Medarbetarna har varierande men kompletterande erfarenheter och kompetenser. I den mån ytterligare resurser eller kompetenser är nödvändiga för att revisionsuppdrag ska kunna genomföras, lånas dessa in från andra delar av organisationen eller hyrs in externt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
In din roll bistår du Chefen för internrevisionen i att planera, genomföra och följa upp internrevisionsverksamheten i Försvarsmakten genom granskning och rådgivning i enlighet med internrevisionsförordningen (2006:1228) samt Ekonomistyrningsverkets föreskrifter och allmänna råd. Du leder och medverkar i granskningar av Försvarsmaktens förband och andra enheter, system, processer, funktioner m, m.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är officer på nivå motsvarande minst OF4 eller har akademisk examen motsvarande civilekonom. Du ska ha gedigen erfarenhet av försvarsmaktens verksamhet. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av att vara chef med personalansvar. Du bör ha mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift.

Meriterande
Erfarenhet från revision eller liknande.

Personliga egenskaper
Som ställföreträdande chef för internrevisonen är det viktigt att du är kommunikativ, tydlig och lyhörd. Du har god samarbetsförmåga och ett konsultativt förhållningssätt och Du skapar förtroendefulla relationer. I rollen krävs hög integritet och förmåga att vara objektiv och självständig gentemot verksamheten. Du ska ha vilja och förmåga att utveckla internrevisionen i enlighet med de krav som internrevisonens uppdragsgivare internrevisionssed ställer. Befattningen kräver goda ledaregenskaper och att du har ett lugnt och säkert uppträdande med både hög integritet och god social förmåga. Vidare är du analytisk, har en god förmåga att samarbeta och drivs av att vilja förbättra och utveckla. Du förväntas ta ett ansvar för, och ha en förmåga, att prioritera, hantera problem och fatta beslut samtidigt som du ser helheten.
Som chef måste du vara ett föredöme och en aktiv företrädare för Försvarsmaktens värdegrund.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet. Slutkandidaterna kommer att få genomföra kompletterande urvalsaktiviter.

Övrigt
Tillträde: januari 2018 eller efter överenskommelse.
Arbetsort: Stockholm.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Chef för internrevisionen Anders Thunholm eller gällande rekryteringsprocessen, chefsutvecklare Elisabeth Engström Hägerö, 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner vid HKV
Camilla Robertsson (SACO)
Hans Monthan (SEKO)
Pia Almström (Försvarsförbundet)
Arne Nilsson (OFR/O)
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-30. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange löneanspråk i ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 augusti 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan