Sjöstridsskolan söker Säkerhetschef Marina övningar

Om tjänsten

Övnings- och Evalueringssektionen (ÖvEvalS) vid Sjöstridsskolan arbetar med att planera och genomföra övningar, träna samt utvärdera (evaluera) förband och enskilda besättningar med syfte att utveckla Marinens förmågor, metoder och taktik. Vi söker nu en säkerhetschef som ska arbeta med att samordna både kort- och långsiktiga säkerhetsfrågor vid dessa verksamheter. I första hand inom Marinen men även tillsammans med övriga försvarsgrenar och andra nationer. Detta innebär att du kommer att bidra till utveckling inom säkerhetsområdet och arbetsuppgifterna kommer att variera. 

Som säkerhetschef tycker du om att jobba med många olika aktörer och gränsytor på olika nivåer såväl inom Marinen såsom Försvarsmakten i stort samt med andra nationers säkerhetstjänster när verksamhet sker utomlands, detta för att skapa en gemensam syn och plan så att planerad verksamhet kan genomföras. 

Arbetsuppgifterna är i många fall komplexa och ibland även abstrakta och det är viktigt att du har förmågan att självständigt driva säkerhetsbehov spridda inom hela Marinen. Vi förutsätter att du har ett lösningsorienterat förhållningssätt vid säkerhetsarbetet. Du kommer i planeringsarbetet att ingå i team med olika kompetensområden och din förmåga till samarbete är därför av stor vikt. Under verksamhetens genomförande är säkerhetschefen direkt underställd övningsledaren. Arbetsuppgifterna innebär bl.a. att ansvara för säkerhetsplanering och intern kontrollverksamhet vid övningsverksamhet, genomföra utbildningar inom säkerhetstjänstens område inför övnings/träningsverksamhet. Arbetet medför resor inom och utom Sverige.

 Kvalifikationer:
- Officers-/Specialistofficers-examen
- Utbildad och auktoriserad Säkerhetschef
- Erfarenhet av stabsarbete
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska språket i såväl tal som skrift 

Önskvärda kvalifikationer:
-
Utbildad Signalskyddschef
- 3-4 års erfarenhet som säkerhetschef/IT-säkerhetschef 

Meriterande är:
-
Erfarenhet av övningsplanering
- Erfarenhet av säkerhetsarbete vid nationella och/eller internationella insatser
- Underrättelseutbildning och/eller erfarenhet av underrättelsearbete
- Erfarenhet av stödsystem för planeringsprocessen vid marina övningar
- Flerårig erfarenhet av kvalificerat säkerhetsarbete eller IT-säkerhetsarbete 

Personliga egenskaper:
-
God analytisk förmåga
- God samarbetsförmåga
- God förmåga att arbeta självständigt mot ställda mål
- God förmåga att leda underställd säkerhetspersonal vid övningar
- Social kompetens
- Stresstålig
- God förmåga till muntlig och skriftlig framställning på svenska och engelska
- Hög sekretess- och säkerhetsmedvetande 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast.

Ytterligare information on tjänsten kan lämnas av:
Jörgen Sjövik chef ÖvEvalS tel 073-029 91 46

Fackliga företrädare är för:
Försvarsförbundet, Annki Häggberg tel 0455-855 45, 070-568 55 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tel 0455-863 39, 076-634 75 22
SACO, Andreas Nilsson tel 0455-851 73, 076-649 25 33

Välkommen med Din ansökan med ett personligt brev, meritförteckning och löneanspråk senast 2017-10-01.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 september 2017
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Sjöstridsskolan (SSS) Karlskrona
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan